Uzun yıllardır dünya gündeminde olan Afrika'daki su sorununun konu edildiği, "Bir İnsanlık Dramı: Bir Yudum Su" belgeselinin galası yapıldı.
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından desteklenen belgeselinin galası, Bilkent Prestige Sineması'nda gerçekleşti. Galada, AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Yapımcı Ömer Faruk Yazıcı, belgeseli bir yılda hazırladıklarını belirterek, insanlara elindeki nimetlerin değerini anlamaları için belgeselin önemli bir çalışma olduğunu söyledi.
Yazıcı, Dukka Medya tarafından hazırlanan "Bir Yudum Su" belgeselinin, Afrika'nın bir köyünde yaşayan üç çocuğun hayatını mercek altına aldığını belirterek, "İnsanın hayatını devam ettirmek için su önemli bir ihtiyaç. Dolayısıyla o suya nasıl ulaştıklarına şahit olmak istedik ve belgeselimizi Gana'da çektik." dedi.
Yazıcı, Afrika'da insanlık dramının yaşandığını belirterek, "Belgesel çekerken Afrika'da yaşayan çocukların, oradaki suyu gerçek rengiyle tanımamış olduklarına şahit olduk. Berrak bir su gösterdiğiniz zaman, 'Acaba bu su ilaç mı, zehir mi?' deyip irkilip, çekinerek uzattığını suyu almayan çocukların olduğunu gördük. Çünkü onlar hayatlarında suyu kahverengi olarak, çamurlu olarak tanımışlar. Bu bizi gerçekten çok etkiledi." dedi.
"Afrika'da bin 700'ün üzerinde su kuyusu açtık"
Cansuyu Derneği Genel Başkanı Mustafa Köylü ise "Bir Yudum Su" belgeseline organizasyon ve destek verdiklerini belirterek, "Afrika'da bin 700'ün üzerinde su kuyusu açtık. Genelde Afrika'nın büyük Sahra Çölü'nün altındaki ülkelerde çalışmalar yapıyoruz. Çünkü o bölgelerde su sıkıntısı daha yoğun yaşanıyor. Dolayısıyla bu belgesel hazırlanacağı zaman arkadaşlarımız geldiler ve bize bu çalışmayı yapmak istediklerini müjdelediler." şeklinde konuştu.
"Bir Yudum Su" belgeseli
"Bir Yudum Su" belgeseli, Afrika'nın bir köyünde yaşayan üç çocuğun hayatını mercek altına alıyor. Yaşamın temel ihtiyacı olan su için bir köyün mücadelesi tüm gerçekliğiyle izleyiciye yansıyor.
Dünyanın bir ucunda berrak su ile tanışmamış küçük bedenlerin çamurlu su için verdikleri zorlu hayat mücadelesi, 90 dakikalık film boyunca işleniyor.
AA