Erdoğan Nil’in haberi
RİSALEHABER-BOSNA HERSEK
Mesnevi-i Nuriye ve Nur Risaleleri, Bosna'nın Brçko şehrinde yapılan çok güzel bir programla tanıtıldı. Bosna ile Hrvatistanı ayıran Sava nehrinin kenarındaki Brçko şehrinde, İslam birliğinin ev sahipliğini yaptığı ve çok sayıda davetlinin iştirak ettiği programa, Prof. Dr. Sead Seljubac ve mg. Hafız Edin Dediç konuşmacı olarak katıldı.
Bu konu ile ilgili olarak kendisi çok samimi ve gayretli Boşnak Nur talebesi olan kardeşimizin mektubunun tercümesini duaya vesile olması hasebi ile takdim ediyoruz.
Ayrıca programın orginal video kaydını Boşnakça bilenlerin istifadesine sunuyoruz.
Admir iz Brčkog'in mektubu şöyle:
Ve Risale-i Nur Brcko’da, Elhamdülillah
Said Nursi'nin eserleri ile ilk temaslarım 7 yıl kadar önceydi. Ve o an Bediüzzaman Said Nursi'nin kişiliğinin ve eserlerinin ardındaki büyük potansiyeli gördüm.
Elhamdülillah, bugün onun eserlerinin kendi şehrimdeki tanıtımını bekliyorum. Brçko halkının bu harika Türk büyüğü ve eserlerinden yararlanmasından çok memnunum.
Tanıtım programı fevkalade başarılı oldu. Brçko'da çok az insanın Risale-i Nur okuduğunu fark etmiştim. Bu durumun, İnşallah, bu tanıtımdan sonra değişeceğine inanıyorum.
Konuşmacılar Dr. Sead Seljubac ve Hafız Edin Dedic, Bediüzzaman Said Nursi'nin kişiliğini ve eserlerini Brçko'lulara mükemmel bir şekilde yakınlaştırdılar.
Dr. Sead Seljubac, sunumunu Bediüzzaman Said Nursi'nin biyografisine, maddi ve manevi yolculuğuna dayandırdı. Bu günümüzün güncel bir konusu, çünkü çoğu insan mutluluğun maddi şeylerle ilgili olduğunu düşünür, gerçek servetin ruh zenginliği olduğunu unutur.
Said Nursî, mütevazi yaşam koşullarında maneviyat olarak çok zengindi ki Risale-i Nur gibi bir eseri arkasında bırakabildi. Ve bu noktada Eski Said ve Yeni Said kavramları tam olarak açıklığa kavuşuyor. Böylece yeni Said'in süslendiği ruh zenginliğini tam olarak anlayabiliriz.
Risale-i Nur kişiyi Allah'a (c.c.) ulaştırıyor
Hafız Edin Dediç, daha fazla Bediüzzaman'ın hayatı ve eserlerinin manevi yönünden bahsetti. Bize Said Nursî’nin, 19. yüzyılda, Allah’ın, (c.c.) Türkiye ve diğer yerlerde imani tecdid vazifesi ile görevlendirdiği alimlerden birisi olduğunun altını çizdi. "Bugün, Risale-i Nur eserlerinden tüm dünyadaki insanlar faydalanıyor ve bu eserler kişiyi Allah'a, (c.c.) ulaştırıyor, imanlarını artırıyor" dedi.
Hafız Edin Dediç, ayrıca Said Nursi'nin eserleri ile bize, maalesef hayatımızın ideali olarak kabul ettiğimiz batıdan gelen modernizm felsefesinin sorunlarını gösteriyor. Bediüzzaman Said Nursi eserlerinin hiçbir yerinde kendini nazara vermediğini, yanlız Kur'an'a ve Kur'an'ın değerlerine işaret ettiğini, söyledi.
Ben ise, Risaleleri okuduktan sonra, Kur'an'ın mesajlarını okumaya ve düşünmeye daha fazla çaba sarfediyorum ve bundan dolayı da Allah'a şükrediyorum.