Bu da omuzda taşımalı eğitim

Adana'da okularından D-400'e kadar servisle gelen öğrenciler mahallelerinde yol olmadığı için yaklaşık 1 kilometrelik mesafeyi babalarının omuzlarında gitmek zorunda kalıyor.

Suluca ilkokuluna ve ortaokulunda öğrenim gören 19 öğrenci okula gidebilmek için büyük bir mücadele veriyor. Mahallerine D-400 karayolundan sonra gidecek yol olmadığı için okul servisi çocukları buradan alıyor. Çocuklar bu nedenle D-400 karayoluna kadar babalarının omuzunda ya da yürüyerek gitmek zorunda kalıyor. Çocuklar okuldan dönüşte de aynı şekilde babalarının omuzlarında ya da yürüyerek evlerine gelmek zorunda kalıyor. Veliler yol yapılması için çalmadık kapı bırakmadıklarını ancak bir sonuç alamadıklarını söyledi.

Doğuştan engelli olan velilerden Ziya Çelikaslan 3. sınıfa giden oğlu Ceyhun Çelikaslan'ı okula getirip götürdüğünü belirterek, "Yol olmadığı için çocuklarımız yağmurda, çamurda, sıcakta güçlükle okula gidiyor. Hava çok kötü olduğu zaman imdatlarını biz yetişiyoruz. Çocuklar 1 kilometrelik yeri yürüyemiyor. Onların okuması büyük adam olması için biz omuzumuzda taşıyoroz. Benim ayaklarım sakat ama hiç okumadığım için çocuğumun okumasını istiyorum. Ancak böyle giderse yol yapılmazsa çocuğumda benim gibi okuyamayacak" dedi.
Ramazan Göktaş hiç okula gitmediğini ancak çocuğunun okuması için mücadele ettiğini belirterek "Oğlumun okuması için elimden geleni yapacağım. Çünkü ben okumadım rezil yaşıyorum oğlum okusun rezil olmasın. Ancak yol olmadığı için çocukları okula götürmekte çok güçlük çekiyoruz. Ben bizzat heryere başvurdum ama bir türlü yol yapılmadı. Bizim evlere imarsız diyorlar TEDAŞ geldi elektrik verdi, ASKİ geldi su verdi. O zaman buraya ev yapmamıza izin vermeselerdi" diye konuştu.

Adana'nın merkez Yüreğir ilçesi, Karşıyaka Mahallesi'nde Küne Evleri'nde oturan öğrencilerin okul yolu çile yolu oldu.

2 kızını 1 oğlunu okulu gönderen baba Niyazi Bahçe'de kendisini de eşinin de okumadığını ancak çocuklarını okutmak istediğini ifade ederek, "Ben kızımı hergün omuzumda servise kadar götürüp eve getiriyorum. Yeterki çocuklarım okusun başka birşey istemiyorum. Bunun için eşim ve ben seferber olduk. Ancak çok zorlanıyoruz. Başbakanımızından bu konuda yardım istiyoruz. O istediği zaman yol da okulda hastanede hemen yapılıyor. Biz Başbakanımıza güveniyoruz. O bize yol yaptırır" dedi.

Mahallede yol olmadığı için servise kadar yürüyüp okula gitmek zorunda kalan 7. sınıf öğrencisi Emine Bahçe, okumak için çok zorluklar çektiğini belirterek, "Yol olmadığı için servis gelip bizi evimizin önünden alamıyor. Biz yola kadar yürümek zorunda kalıyoruz. Yağmur yağdığı zaman üzerimiz hep çamur oluyor. Öğretmenler bizi ayağımz çamur olduğu için okula almıyor. Sabah giderken üşüyoruz, çok yoruluyoruz. Böyle giderse okula devam edemeyeceğim. Ancak ben okuyup kalp cerrahı olmak istiyorum. Doktorluğu çok seviyorum. Ne olur bize yardım edin.Mahallemize yol yapın" diye konuştu.

Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada ise öğrencilerin mağduriyetinin giderilmesi için ilgili belediye ile görüşmelerin yapıldığı bildirildi.
Yüreğir Belediyesi Yol Müdürlüğü ekipleri de söz konusu mahallede okul yapımına başlanacağını bildirdi.

Haber7

Eğitim Haberleri