Memleketi Gaziantep’e gelen Diyanet İşleri eski Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, isminin verildiği imam hatip ortaokulunun açılışına katıldı. Açılışta konuşan Görmez, Mescid-i Aksa’ya, Kudüs'e sırtını çevirenlerin Haremeyn'e sahip de olamayacaklarını söyledi.
Şahinbey Belediyesi tarafından ilçedeki Karataş Şahintepe Mahallesi’ne yaptırılan Mehmet Görmez İmam Hatip Ortaokulu düzenlenen törenle açıldı. İsminin verildiği okulun açılışında konuşan Görmez, okula kendi isminin yerine 1965 yılında Tunus Cumhurbaşkanı Habib Burgiba'dan gelen davet üzerine bu ülkeye gittikten sonra derdest edilen ve dönüşte görevden alınan eski Diyanet İşleri Başkanı olan İbrahim Bedrettin Elmalı'nın isminin verilmesini istedi. Ancak Görmez’in bu talebi kabul edilmeyerek kente yapılacak başka bir imam hatip okuluna Elmalı'nın isminin verileceği belirtildi.
Program, Mevlid-i Nebi programları kapsamında imam hatip liseleri ve ortaokul öğrencileri arasında "Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma" yarışmasında ikinci olan ve Mehmet Görmez İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Yusuf Güner’in Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.
Görmez, konuşmasına siyonist terör şebekesinin işgali altında bulunan Mescid-i Aksa'nın özgürlüğüne kavuşmasını temenni ederek başladı.
Kudüs'e sırtını çevirenlerin Haremeyn'e de sahip olamayacaklarını belirten Görmez, "Kudüs bilinci, bir mabet, bir kutsal mekan bilinci değildir. Kudüs bilinci bir medeniyet bilinci, bir tarih bilinci, bir miraç bilinci, bir yükseliş bilincidir. Kudüs bilinci aynı zamanda bütün insanlık için bir barış bilincidir. Kudüs Haremeyn'siz, Haremeyn Kudüs'süz olmaz. Kudüs'e sırtını çevirenler Haremeyn'e sahip de olamazlar, hadim de olamazlar. Başta cumhurbaşkanımız olmak üzere Türkiye Cumhuriyeti devleti, hükümetinin Kudüs meselesine verdiği önemden dolayı bu topraklarda yaşayan her mümin gibi onurlandığımızı ifade etmek istiyorum. Cenab-ı Hakk hiçbir zaman bizi, Kudüs’ümüzü unutanlardan eylemesin." dedi.
Görmez, şunları söyledi: "Bu topraklardaki bütün okullar bizim okullarımızdır. İçinde ilim ve irfan tahsil edilen her okul bizim okulumuzdur. Okullarımızdaki tüm çocuklar bizim çocuklarımızdır. Yanlış anlaşılmaktan dolayı zaman zaman imam hatip lisesi vurgusu bazı kardeşlerimizi rahatsız ediyor. Çünkü imam hatip lisesi sadece bir okul değildir. Bu topraklarda milletimizi millet yapan değerlerle birlikte de bize tarih sahnesinde süreklilik kazandıran müesseseler olması itibarıyla çok önemlidir. İmam hatip liseleri aynı zamanda bütün dünyaya acılar içerisinde kıvranan coğrafyalara örnek model olmasından dolayı çok önemlidir. Allah'ın kainata yazdığı ayetlerle, kitapla gönderdiği ayetleri birleştiren müesseseler olması itibarıyla çok önemlidir."
Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz da Türkiye'de 3 bin 162 imam hatip ortaokulu ve bin 630 imam hatip lisesi olduğu bilgisini vererek, bu okullarda da 1 milyon 300 binden fazla öğrencinin eğitim gördüğünü bildirdi.
Programda konuşan Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya da belediyelere, eğitime verdikleri destekten dolayı teşekkür etti.
Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik'in yaptığı duanın ardından, Görmez ve beraberindekiler açılış kurdelesini keserek okulun açılışını yaptı.
İbrahim Koçyiğit-İLKHA