Eroğlu, İstanbul’da 3, Samsun’da 1 vakıf üniversitesi kurulmasını öngören kanun tasarısının TBMM Genel Kurulundaki görüşmelerinde milletvekillerinin sorularını cevapladı.
Geçen pazar yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavı sırasında, bir okulda kurulan stantta demokratik açılım kitapçığı dağıtıldığına yönelik haberlerin hatırlatılması üzerine Eroğlu, bunun münferit bir konu olabileceğini söyledi.
Konunun inceleneceğini ve gerekenin yapılacağını belirten Eroğlu, ‘’Camiye, okula, kışlaya siyaset girmesi doğru değil’’ dedi.
Eroğlu, son günlerde HES’lere yönelik yapılan protestolara ilişkin yaptığı açıklamada, ise Eroğlu, Türkiye’nin yapımı planlanan hidroelektrik santrallerinin (HES) tamamlanması durumunda yılda 8 milyar dolar kazanacağını belirterek, ‘’HES’lere karşı çıkmak büyük kasıttır’’ dedi. Eroğlu, Türkiye’nin iklim şartları dolayısıyla yaz kış akan nehirlere sahip olmadığını belirtti. Türkiye’de HES’lerin kurulmasını bir zaruret olarak nitelendiren Eroğlu, Türkiye’nin su fakiri olmamasına karşın sınırlı kaynakları olduğuna dikkati çekti. Eroğlu, ‘’Bu kaynakları çok akıllı yönetmemiz gerekir. Aksi halde büyük şehirlerimiz susuz kalır’’ diye konuştu. “HES’lerin önünü tıkamak ülkenin büyük kaybıdır” diyen Eroğlu şöyle devam etti: Bundan biz yılda 8 milyar dolar kazanacağız ülke olarak, bu vatandaşımızın cebine girecek. Aksi takdirde biz bu HES’ler olmazsa bu parayı doğalgaz ya da petrol olarak yurt dışına ödeyeceğiz. Peki onlar kestiği zaman ne olacak? Elektriksiz mi kalacağız? Enerji çeşitliliği açısından, arz güvenliği açısından ülkemiz kaynağı olması, ucuz, temiz, kirletici olmaması bakımından dünya genelinde bir numaradır. Buna karşı çıkmak büyük kasıttır. Vatandaşlarımızın bu konuda hassas olması gerekir. Hatalı işlem yapanlara biz zaten gereken işlemi yapıyoruz.’’
Yeni Asya