Türkiye'de son yıllarda beslenme bozukluklarına bağlı olarak çocuklarda hipertansiyon vakalarında büyük artış yaşandığını belirten Özcan, "Ülkemizde son senelerde özellikle büyük şehirlerde fast-food kültürü geldikten sonra çocuk bilgisayarın başına oturuyor ne hareket ediyor ne koşuyor ne de oyun oynuyor. Onun için çocuklarımız obez oluyor ve buna bağlı hipertansiyon gelişiyor. Ebevenyler dikkat etmeli." dedi.
Obezitenin diyabete, diyabetin de hipertansiyona yol açabileceğini anlatan Uzm. Dr. İsmail Özcan, yüksek tansiyonun zamanında tespit edilmemesi halinde beyinde ödem oluşması sonucu çocuğun havale geçirebileceğine dikkat çekti. Çocuklarda hipertansiyonun tedavisi için hekim kontrolünün şart olduğuna işaret eden Dr. Özcan, kan basıncının çok yüksek tespit edildiği durumlarda acil olarak damar içinden ilaçlar verildiğini, bunun kontrol altına alınmasının ardından ilaç tedavisine başlandığını söyledi.
Kalp, damar ya da böbrek hastalıklarına bağlı yüksek tansiyonun bu hastalıkların tedavisinin ardından ortadan kalktığını vurgulayan Dörtçelik Çocuk Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. İsmail Özcan, "Ebevenyler çocuklarındaki en küçük rahatsızları bile yakından takip etmeli. Çocuklarda hipertansiyonun ilerleyişinin takip edilmesi önemlidir. Çocuk hekimleri yetişkinliklerinde hipertansiyon riski taşıyan çocukları belirleyebilir ve erken yaşlarda koruyucu önlemleri başlatabilirler." diye konuştu.