Dini takıntılar dinden çıkarır mı?

En yaygın takıntı çeşitlerinden birisi olan dini takıntılarda kişinin neden saatlerce abdest aldığını, dakikalarca secdeden kalkamadığnıı ve namaz kılarken neden inkar ve sövme duygularının geldiğini, nasıl tedavi edildiğini değerlendirecekler.

En yaygın takıntı çeşitlerinden birisi olan dini takıntılarda kişinin kendisini nasıl hissettiği, neden saatlerce abdest aldığını, dakikalarca secdeden kalkamadığnıı ve namaz kılarken neden inkar ve sövme duygularının geldiğini, nasıl tedavi edildiğini uzmanlar bu akşam ÜLKE TV’de ‘İyi Bak Kendine’ programında Uğur Canbolat’a değerlendirecekler.

Risale Haber - Haber Merkezi
İstenmeden gelen ve uğraştıkça çoğalan takıntılar yaşayan kişiye görünmez işkenceler çektiren bir hastalıktır. Bu takıntı eğer inanç sorgulaması yaptıran dini takıntı ise kişinin inanç dünyası alt üst olur. Sürekli kalbinin bozulduğunu, gerçekte iman sahibi olmadığını düşündürtür. Dini takıntıların en yaygını olan ‘Allah var mı yok mu?’ takıntısı yaşayan kişinin iç dünyasını sürekli tahrip ederken bu takıntısını kimselerle paylaşamaz ve sürekli ibadetlerini arttırmaya çalışır. Dini takıntılar ile birlikte görülen başka psikiyatrik hastalıkların neler olduğu bu akşam İyi Bak Kendine programında gündeme getiriliyor.

Dini takıntıların yerleşip yeşermesinde çocukluk dönemlerinin, yetişme tarzının, öğrenilmişliğin yeri nedir? Dini takıntıların takıntılar spektrumundaki yeri nedir? Batıl inançlar dini takıntılardan mıdır? Dini takıntısı olanların inançları zayıf mıdır? Dini takıntılarda günah işleme isteği olur mu? Dini takıntısı olan kişiler neden ahretini kaybettiğini, cehennemlik olduğunu düşünür? Namaz ve diğer bazı ibadetler sırasında neden şaşırtıcı el hareketleri yaparlar? Yüzlerce, binlerce kez tövbe eden bu kişilerin nasıl tedavi edildiğini Memory Center Nöropsikiyatri Merkezi’nden Psikiyatri Uzmanı Dr. Oğuz Tan ve Uzman Psikolog Yıldız Burkovik İyi Bak Kendine programında Uğur Canbolat’a değerlendirecekler.

Dini takıntısı olan inanmış kişilerin bunu neden bir takıntı olarak görmediği kendisine ve çevresine ne gibi sıkıntılar verdiği, tedavi edilmediğinde kendilerinin neleri beklediği tedavisinde ilaç ve psikoterapinin değerinin ne olduğu gibi konuların ele alınacağı programda canlı bağlantılar ile seyirci soruları alınacak ve ‘iyibakkendine@ulketv.com.tr’ adresine gelen e posta soruları da stüdyo konuğu uzmanlar tarafından cevaplandırılacak. 0216 633 06 96 nolu danışma hattını arayıp isim ve sorusunu bırakanlara da cevap verilecek.

Uğur Canbolat’ın hazırlayıp sunduğu Ayhan Pala’nın yönetmenliğini yaptığı kendine iyi bakmak isteyenlerin, modern insanın sorunlarına dair yeni arayışlar bulan yeni çözümler üreten ekranların ‘Koruyucu Ruh Sağlığı’ programı İyi Bak Kendine bu akşam saat 23.30’dan sonra ÜLKE TV’de..

Sosyal - Medya Haberleri