Diyanet İşleri Başkanlığı, Risale-i Nur Külliyatı’nın önemli eserlerinden İşârâtü’l-İ’câz’ın basılmasına karar verdi.
Diyanet tarafından basılması planlanan eserlerin yayımlanıp yayımlanmayacağına Din İşleri Yüksek Kurulu karar veriyor. Ancak istisna olarak Diyanet İşleri Başkanı’nın yayımlanmasında fayda gördüğü dinî eserler kurul onayı olmadan da neşredilebiliyor. Diyanet kaynaklarından edinilen bilgilere göre İşârâtü’l-İ’câz’ın basılmasına bizzat başkanlık makamı onay verdi. Bu kapsamda Risale-i Nur Külliyatı’nın diğer eserlerinin de basılabileceği ifade ediliyor.
Bediüzzaman Hazretleri Emirdağ Lahikası’nda Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Risale-i Nurlar’a sahip çıkması gerektiğini şu cümlelerle ifade ediyor: “Siz mümkün olduğu kadar Diyanet Riyasetinin şubelerine vermek için, mümkünse eski huruf, değilse yeni harfle ve has arkadaşlarımdan tashihe yardım için birisi başta bulunmak şartıyla, memleketteki Diyanet Riyasetinin şubelerine yirmi otuz tane teksir edilmektir. Çünkü harici dinsizlik cereyanına karşı böyle eserleri neşretmek, Diyanet Riyasetinin vazifesidir.”
Asıl adı İşârâtü’l-i’câz fî mezanni-l îcâz olan eseri Bediüzzaman Hazretleri 1. Dünya Savaşı sırasında Van’da yazdı. Eserin birçok kısmı savaş zamanında at üzerinde yazıldı. Üstad Hazretleri, yanında hiçbir kaynak eser ve kitap olmadan bu kitabı yazdı. 60 cilt halinde kapsamlı bir Kur’an tefsiri olarak yazılması düşünülen bu eser tamamlanamadı. Aslı Arapça olan kitabı Bediüzzaman Hazretleri’nin küçük kardeşi Abdülmecid Nursi, Türkçeye çevirdi.