Diyanet'in Risale-i Nur ve Said Nursi açıklaması Kemalistleri hoplattı

Din düşmanlığını cemaatlere, tarikatlara ve Said Nursi'ye saldırarak örtmeye çalışan Sinan Meydan çıldırdı

İbrahim Mert'in haberi:

RİSALEHABER-Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in "FETÖ üzerinden Said Nursi ve Risale-i Nur'a bakmak fitnedir" başlıklı açıklaması katı Kemalist Sinan Meydan'ı yerinden hoplattı.

Önceki akşam CNN Türk'te Mustafa İslamoğlu ile birlikte cemaat ve tarikatlara saldıran Sinan Meydan, aynı tavrı Diyanet için de sergiledi.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in Risale Haber'de yayınlanan haberini twitter'dan paylaşan Sinan Meydan, "Atatürk'e, deccal, süfyan diyen, risalelerini kutsal gören Said Nursi'ye Diyanet kalkanı! Şaşırdık mı? Hayır" şeklinde tepki gösterdi.

Din düşmanlığını cemaatlere, tarikatlara ve Bediüzzaman Said Nursi'ye saldırarak örtmeye çalışan Sinan Meydan, bugüne kadar defalarca yalanlanmış iddialarla Görmez'e güya sorular sordu.

TEVİLCİ MEYDAN

Sinan Meydan, özellikle Atatürk dönemine ait icraatları tevil etmesiyle biliniyor. Camilerin kapatılması, Allah demenin bile yasaklandığı zamanları hiç olmamış gibi "İbadetlere dokunulmadı" diyen Meydan, 1932-1950 yılları arasında 18 yıl boyunca Arapça ezan yasağını bile hiç olmamış sayanlardan. 

Daha önceki bir söyleşisinde Arapça ezana değinmeden bakın nasıl tevil etmişti: "Cumhuriyet İslam’ın özüne dokunmamıştır. Ee, Türkçe okunuyor. Okunsun! İngilizce de okunur, Fransızca da... Ezanlar susturuldu diye yalan söylüyorlar. Ezan 1932-1950 yılları arasında Türkçe okundu ama gürül gürül okundu."

SİNAN MEYDAN'DAN İNCİLER

Alfabe

-Bir gecede Latin alfabesine geçelim diye karar verilmiş değil. 150 yıllık bir ön hazırlık süreci var.

-Eski alfabeyle okuma yazma oranı yüzde 10’u geçmiyordu.

-Eski alfabe, Türkçenin yapısına uygun bir alfabe değildi.

Atatürk ve din

-Atatürk, Ayasofya’yı bir uygarlık anıtı, insanlığın ortak mirası olarak görüyordu. Bütün bunları korumak ve sergilemek, ancak müze olarak mümkün olabilirdi. Onu yaptı.

-Atatürk İslam dinine bilimsel açıdan bakılmasını istiyor. Bunu yaptığı için takdir edilmeli.

Türkçe ezan

-Atatürk dinin daha iyi anlaşılmasını istiyor.

-1932’de dinde Türkçeleştirmek hareketi var. Önemli hafızları toplayıp Ayasofya ve büyük camilerde Türkçe Kuran’ın nasıl okunacağı ve Türkçe ezanın hazırlıkları yapılıyor. Atatürk’ün buradaki amacı Kuran’ın anlaşılması. 

-Atatürk Türkçeyi minareye çıkarmıştır ezanı Türkçeleştirerek. Ezanın Türkçeleştirilmesi, din sorunu değil, dil sorunudur.

 

Yorum Yap
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
Yorumlar (7)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Özel Haberleri