Aynı zamanda astronomi müzesi olarak da kullanılacak bu yerde Ay ve Mars'tan toplanan göktaşları ve Galileo Galilei gibi astronomların eserleri sergilenecek.
İlk önce eğitim amaçlı tasarlanan planetaryumlar, zamanla insanlara astronomiyi tanıtmak ve sevdirmek amacıyla dünyanın dört bir yanında halka açık bir şekilde tasarlanmaya başladı. İlk olarak Hollanda'da 1781 yılında kurulan bu planetaryumların amacı, Güneş'in, yıldızların, gezegenlerin ve diğer gök cisimlerinin görüntüsünü kubbe şeklindeki bir tavana yansıtarak gerçeğe en yakın görüntüleri insanlara göstermektir.
Daha önce Amerika başta olmak üzere dünyanın dört bir yanında birbirinden farklı ve büyük planetaryumlar bulunuyordu ancak bugüne kadar inşa edilmiş en büyük planetaryum, Şanghay'da açılıyor. Yaklaşık 58 bin 600 metrekare üzerine inşa edilen bu planetaryum, 18 Temmuz'da kapılarını meraklılarına açacak.
Çin'in Şanghay şehrinde bulunan bu yer, sadece bir planetaryum olmakla kalmayıp aynı zamanda dünyanın en büyük astronomi müzelerinden biri olma niteliğini taşıyor. Uzun bir zamandır planeteryumun içinde çeşitli testler yürüttükten sonra her şeyin doğru işlediğinden emin olan yetkililer, müzenin resmi internet sitesini ve WeChat'i kullanıcılara sundu. Resmi kanallardan yapılan açıklamaya göre dünyanın en büyük planetaryumu, 18 Temmuz'da hem yerli hem de yabancı turistlere kapılarını açacak.
webtekno'nun haberine göre bugüne kadar Ay ve Mars'tan toplanan 70 farklı göktaşına ev sahipliği yapacak planetaryum, görüntülerin yansıtılacağı 8K Ultra HD çözünürlükte bir tavana sahip. Astronomi müzesinin içerisinde aynı zamanda Isaac Newton, Johannes Kepler ve Galileo Galilei'den eserler de yer alacak ve bu eserler müzenin farklı temalara sahip odalarında sergilenecek.