Konya'da, çoğu şehir dışından gelen görme ve işitme engelli kız öğrencilere, Kur'an-ı Kerim'i okuma, tecvit ve hafızlık dersi veriliyor.
Selçuklu Müftüsü Nusret Karabiber, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Meydanlı Kız Kur'an Kursu'nda bu yıl engelli öğrencilere de eğitim vermeye başladıklarını söyledi.
Kursta 7 işitme ve 10 görme engelli öğrenci için sınıf oluşturduklarını belirten Karabiber, "Bu öğrencilerimize Kur'an-ı Kerim, tecvit ve hafızlık eğitimi veriyoruz. Engelli kardeşlerimizi her sabah Selçuklu Belediyesinin sağladığı imkanlarla evlerinden alıyor, eğitimden sonra da bırakıyoruz" dedi.
"İşitme engelli öğrencim 10 günde tecvidi öğrendi"
Kursun işitme engelliler eğitmeni Suna Topçu da öğrencileriyle iletişim kurabilmek için işaret dili öğrendiğini söyledi.
Böylece Kur'an-ı Kerim öğretmenin çok kolaylaştığını dile getiren Topçu, "Engellerine rağmen Kur'an'ı hızla öğreniyorlar. İşitme engelli öğrencim 10 günde tecvidi öğrendi. Şimdi hatime başladık. Genellikle işitme engelli bir öğrenci 10 günde tecvit öğrenemez. Biz zoru başardık. Bir işitme engelli öğrencimizle de hafızlık çalışıyoruz" bilgisini verdi.
"Kur'an-ı Kerim'i ellerimizle okuyoruz"
Eğitim için Ankara'dan gelen engelli öğrenci Fatma Yiğitel, 3 aylık eğitimin ardından Kur'an okumaya başladığını belirterek, "Kur'an-ı Kerim'i ellerimizle okuyoruz. Okumayı öğrendiğim için çok mutluyum" dedi.
Arkadaşının tavsiyesi üzerine Malatya'dan Konya'ya geldiğini anlatan Kader Yılmaz da "Engelli arkadaşlarım ellerinden geldiği kadar öğrensinler, çaba sarf etsinler. Buraya geldiğim ve Kur'an öğrendiğim için çok mutluyum" diye konuştu.
"Hissederek okuyorum"
Mardinli kardeşlerden Şehadet Yıldız, "Kur'an'ı kulaktan dolma okurken, şimdi hissederek okuyorum. Eğitimini 'engelliyim' diye erteleyenler bütün şartları zorlasın" dedi.
Şahide Yıldız ise "Kur'an'ı 3 ay önce okumaya başladım. Engelli arkadaşlarım, kurslara katılarak tüm engelleri aşabilir. Burada olmak çok güzel, emeği geçenlerden Allah razı olsun" değerlendirmesinde bulundu.
aa