Geçen hafta eş zamanlı faaliyetler haber yapıldı ama tekrar özetlenmesi şevke vesile olabilir olarak düşünülebilir.
Bilindiği üzere Risale Haber’in yayın politikası faaliyetin öznesi değil habercisidir.
Geçtiğimiz hafta birkaç önemli faaliyete değinmek istiyorum.
Prof. Dr. Servet Armağan Risale Haber’i ziyaret ettiler. Çalışmaları çok yakından takip ettiğini beyan ederek düşüncelerini ziyaretçi defterine yazdı.
Sonra Risale-i Nur’ları nasıl tanıdığından başlayarak gençlik yıllarından, üniversite tahsil dönemi, akademisyen olarak, dekanlık, rektörlük görevleri sırasındaki hatırlarını paylaştılar.
Bu röportajın önümüzdeki günlerde Risale Haber’de yayınlanacağı haberi verilmişti.
Sonra kısa adı SETÜD olan Sosyal Etüdler Derneği’nin mutad olarak Perşembe akşamları yapılan sohbetine katıldılar.
Bu arada TRT 6 kanalı, Servet Armağan hocanın son kitabı “Kardeşlik Projesi” kitabı hakkında röportaj talebi geldi.
SETÜD’de gerçekleşen bu röportajda “Kardeşlik Projesi” konulu kitabın konusu olan güneydoğu sorunları ve benzeri konular hakkında sorulan soruları cevapladı.
Ardından Risale-i Nur’dan ders yapıldı. Sohbete katılanların güncel hukuki konulardaki soru cevapları ile devam etti. Hoş bir akşam programı oldu.
Cumartesi eş zamanlı iki faaliyet daha yapıldı.
Biri “Risale ve Sanat Çalıştayı”nın üçüncüsüydü. “Sanat Rehberimiz Kur’an’dır” ifadesi programın konu başlığıdır.
Yurdun dört bir köşesinden Ankara’ya gelen akademisyen, yazar, sanat çalışmalarında uzman olan katılımcılar Ant Göksu Otelde yapılan oturumlarda önceden hazırladıkları tebliğleri sundular. Sonra bu tebliğler üzerinde müzakereler gün boyu sürdü.
Program sonunda Risale Akademi merkezinde akşamın, hatta gecenin geç saatlerine kadar devam etti.
Sunulan tebliğler “Risale Akademi”nin www.risaleakademi.com adresli web sitesinde yayınlanmaya başlandı.
Yine aynı geçen 29 Ocak 2011 cumartesi günü, “Sosyal Etüdler Derneği”nin her 15 günde bir düzenlenen seminer programların konusu “Hasta Hakları” konulu semineriydi.
Kısa adı HASAYAD olan Hasta Hakları Derneği yönetim kurulu üyesi Ahmet Tandoğan tarafından verildi. Vatandaşların hastanelerde sahip olduğu hakların farkında olmadığından bahsettiler.
İnsanların bilinçlenmesi, sağlık kuruluşlarındaki hizmetlerin iyileştirilmesi bakımından oldukça istifadeli oldu. Kamu oyuna açık yapılacak organizasyonlarla hasta hakları konusunda müşterek bir panel, konferans düzenlenebilir.
Hastalara etkili psikolojik ve moral desteği için “Hastalar Risalesi” panel programı ile kamuoyu ile paylaşılması prensip olarak kabul gördü.
Evet hasta haklarında hastaların dini mânevi ihtiyaçlarının karşılanması yasal mevzuat gereği. Mânevi moral İhtiyaçlarına Hastalar Risalesi ise en etkin bir referans kaynaktır.
Onkoloji hastanesinde tedavi gören kardeşime hastanenin görevli psikiyatr uzmanı geliyor. Elinde Hastalar Risalesini okurken görünce, “Senin psikiyatriye ihtiyacın yok” diyor. Bir şey söylemden gidiyor. Yani Hastalar Risalesi tıp alanında uzmanların dahi kabul ettiği etkili bir psikolojik destek yöntemidir.
Sonuç olarak eş zamanlı birden fazla faaliyetin gerçekleştiği bir zaman dilimi oldu geçen hafta
Belirli bir alanda bunlar olurken yurdun ve dünyanın her bir köşesinde kim bilir neler oluyor neler.
Görünüşü şer gibi manzaralar arkasında belki bir asır önce işaret edilen müjdeler gerçekleşiyor.
Burada bahsi geçmeyen yazılmayan daha nice şevk vesilesi hizmetler oluyor.
“Mesailerin tanzimi, teavün düsturlarının teshili ve mâbeynlerindeki emniyetin tesisi…..”(Lem’alar, 17. Lem’a 7.Nota) mânasının uygulamalı örneklerinin haberlerini Risale Haber’den öğrenebilirsiniz.
İzlemeye devam edin moral bulun.