Gaziantep modeli Abdullah Yeğin’i ağlattı

Gül-Der Başkanı Murat Şahin’le Gaziantep Bediüzzaman’ı An(la)ma Platformu faaliyetlerini konuştuk

Röportaj: Nurettin Huyut-Risale Haber

Gaziantep Bediüzzaman’ı An(la)ma Platformu 22-30 Mart tarihleri arasında Bediüzzaman’ı anma programları gerçekleştirdi. Risale-i Nur’dan istifade eden tüm grupların bir araya gelerek ortak bir program düzenlemesi Türkiye ve Dünyada büyük yankı uyandırdı, duaya vesile oldu.
Haftanın ardından Gül-Der Başkanı Murat Şahin’le konuştuk.

ABDULLAH YEĞİN: ALLAH BİZLERE BU GÜNLERİ DE GÖSTERDİ

Bediüzzaman’ı Anma Haftası nasıl geçti?

Bediüzzaman’ı Anma Haftası tek kelime ile muhteşem geçti. Çok güzel yankılar aldık. Risale Haber olarak (Allah tüm çalışanlarından razı olsun) bu işi çok güzel götürdünüz. Adım adım manşetlere taşıdınız.
Haftaya bir basın toplantısı ile başladık. Abdullah Yeğin abinin o toplantıda, “Çok şükür Allah bizlere bu günleri de gösterdi” diyerek söze başlaması ve ağlaması bizleri de ağlattı, oradakiler de ağladı. Güzel bir başlangıç oldu.

Daha sonra sergi açılışında Said Özdemir abinin duası muhteşemdi. Duayla başlamış olmamız güzeldi.
Bu faaliyetlerimize, konferans ve panellere toplam 23 bin kişi katıldı. Allah’a şükür kimsenin burnu bile kanamadı, en küçük bir olay yaşamadık. Sadece çok kalabalık ve sıkışıklıktan şikâyet aldık. Solonlar yetmedi, doldu taştı. Gelenler daha büyük salonları tercih etmemiz gerektiğini ifade ettiler.
Fakat Gaziantep’te de bunlardan daha büyük salonlar da yok. Bu durum bizi üzüyor.

BEDİÜZZAMAN KİMDİR? NEDİR? BEN BU LAFINA ÇARPILDIM

Hafta ile ilgili olarak ne tür tepkiler aldınız?

Dışarıda 200 bilboardda Üstad’ın sözlerinin bir hafta boyunca kalmış olması Bediüzzaman’ı duymamış birçok insanın ilgisini çekmiş oldu. Ve duymalarına neden oldu.
Mesela, bilboardda Üstad’ın şu sözü bir kardeşimizi çok etkilemiş. “Acaba sırf dünya için mi yaratılmışsın ki, bütün vaktini ona sarf ediyorsun?” Bu sözünü okuduktan sonra gelmiş, “ya bu nasıl bir sözdür? Bu adam kimdir? Nedir? Ben bu lafa çarpıldım” demiş, ağlamış, oradakileri de ağlatmış. Ziyaretçi defterini imzalarken “ilk defa Bediüzzaman’ın adını duydum” diye yazmış.

NE DERNEĞİ, NE CEMAATİ, HEPİMİZ NUR CEMAATİYİZ

Buna benzer çok güzel tepkiler aldık. Bu durum haliyle bizim de şevkimizi arttırdı. Bir de şöyle bir durum beni çok etkiledi. Daha bu işe başlamadan evvel platformu oluşturan dernek temsilcileri ile oturup durum değerlendirmesi yaparken ben “iş taksimi yapalım her dernek üstüne düşeni yapsın” diye bir söz söyledim.
Bunun üzerine arkadaşlardan biri döndü bana; “Ne derneği kardeşim, ne cemaatinden bahsediyorsunuz, biz hepimiz Nur Cemaatiyiz, artık aramızda farklı dernek yok, bundan sonra hepimiz biriz” diye cevap vermesi bana göre bu birlikteliğin final cümlesi idi.

Toplantı sonrası Platforma üye arkadaşlarla yeniden bir araya geldik ve durum değerlendirmesi yaptık. Haliyle bu bir ilk olduğundan hatalarımız ve eksiklerimiz vardı ve olacaktı. Onları tespit ettik, 30 küsur eksikliğimizi bulduk ve listeledik. Bir dahaki etkinliklerde bu hataları yapmamaya gayret göstereceğiz. Bundan sonra daha profesyonelce yapacağız diye düşünüyorum. Zaten kararımız bunu her yıl tekrarlamak şeklinde oldu.

Dışarıdan aldığımız tepkiler de çok güzeldi. Özellikle Risale Haber’deki yayınlara güzel yorumlar geldiğini gördük. Mesela bir kişi ta Kuveyt’ten yazmış ve faaliyetleri tebrik etmişti. Gazianteplilerden de çok tebrik aldık.
Şimdi bu işin devamı mahiyetinde bir de bülten hazırlıyoruz. Hafta nasıl başladı, neler yapıldı, programlara kaç kişi geldi, önemli şahsiyetlerden kimler geldi? Bu etkinliklerde neler konuşuldu, hepsini içerecek bir bülten. Bu bülteni ilgili kurumlara, resmi kurumlara ve değişik çevrelere, sivil toplum kuruluşlarına göndermeyi düşünüyoruz.

KUTLU DOĞUM PROGRAMI: “BEDİÜZZAMAN’IN DİLİNDEN HZ. MUHAMMED”

Bediüzzaman’ı An(la)ma Platformu sadece hafta ile ilgili etkinliklerle sınırlı mı kalacak? Yılın diğer günlerinde de ortak faaliyet yapmayı düşünmüyor musunuz?

Şu anda “Bediüzzaman’ın dilinden Hz. Muhammed” diye Kutlu Doğum Haftası için bir etkinlik planlıyoruz. Bu etkinliği Bediüzzaman’ı An(la)ma Platformu olarak yapacağız. Hatta bu platformu konfederasyon gibi bir konuma getirip devamlı kılmak istiyoruz. Bundan sonraki etkinlikleri bu isim altında devam ettirmek istiyoruz.
Hiçbir şey yapmasak bile ayda bir, bir araya gelerek durum değerlendirmesi yapacağız. Hatta belki her ay bir program gerçekleştirmek de mümkün olabilir.
Bu vesileyle etkinlik boyunca emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Hepsinden Allah razı olsun.

Röportaj Haberleri