Hakkari Dağ Komando Taburu'nda uzman çavuş olarak görev yaparken, 1995 yılında ihbar üzerine Hakkari'nin Karadağlar mevkisine gittikleri sırada PKK ile girilen çatışmada başına isabet eden mermiyle yaralanan gazi Sebahattin Aslan (47), 20 yılda 13 ameliyat geçirdi. Şimdi tekerlekli sandalyede hayatını sürdüren Aslan, bir gün sabahleyin evinin bahçesinde gezerken atık kağıt toplayan çocukları görünce boş oturmak yerine vatana ve millete hizmet için kolları sıvadı.
Gazi Sebahattin Aslan, anne ve babası olmayan öksüz ve yetim çocukların eğitimine katkıda bulunmak için tekerlekli sandalyesi ile sokaklarda atık kağıt toplamaya başladı. Bu etkinliğini sosyal paylaşım sitesinden dostlarla paylaştı. Bu arada, gazi Aslan topladığı atık kağıtları paraya çevirerek muhtaç öğrencilerin ihtiyaçlarını gidermeye başladı. Öğrencilere kırtasiye, giyecek, ayakkabı yardımında bulundu. Aslan daha sonra bu yaptığı örnek davranışı sosyal paylaşım sitesinde paylaştı. Bu durumu gören 10 gazi arkadaşı Aslan'a katıldı.Aslan'ın bu inanılmaz çabasını gören iş adamları da gruba katılarak destek oldu. Bir anda gazinin azmiyle çığ gibi büyüyen yardım işi büyük bir ekonomi olmaya başlayınca gazi Vatanda Eğitim Derneği kurdu.
GAZİ OLDUĞU İLDEKİ ÖĞRENCİLERE DE YARDIM ETTİ
Gazi Aslan'ın başlattığı atık kağıt toplayarak öğrencilere yardım etkinliği Türkiye'ye yayıldı. Hakkari'den bir öğrenci sosyal paylaşım sitesinde kendi okulundaki öğrenciler içinde yardım istedi. Bunun üzerine Gazi Aslan hiç düşünmeden 20 yıl önce PKK ile girilen çatışmada gazi olduğu Hakkari'deki öğrencilere kırtasiye, kıyafet, ayakkabı ve mont yardımında bulundu. Gazi Aslan Diyarbakır ve Ağrı illerindeki öğrencilere de yardım etti. Aslan 3 yılda Türkiye genelinde 35 bin öğrenciye ulaşırken 100 bin lira tutarında kıyafet, kırtasiye ve ayakkabı yardımında bulundu.
"ÇOCUKLAR BENİ HAYATA BAĞLIYOR"
Gazi Aslan, üç yıl öncesine kadar eve bağımlı birisi olarak yaşadığını ancak bu etkinlikle artık köy köy gezerek çocuklarla buluştuğunu çocukların kendisini hayata bağladığını belirterek şöyle konuştu: "Üç yıl önce kendim babasız, annesiz, yetim öksüz fakir çocuklarımızın eğitim seviyesini daha fazla yükseltmek için ben ne yaparım diye düşünürken tek başıma bir gazi olarak yola çıktım. Sabahleyin atık kağıt toplayan çocuklardan esinlenerek tekerlekli sandalyemle atık kağıt toplamaya başladım. Arkasından tabi bu örnek teşkil etti." Adana'nın 7 ilçesinde 10 bin çocuğa ulaştığını anlatan Aslan, şunları söyledi: "Kırtasiye malzemesi, klima taktırma, kıyafet, ayakkabı malzemeleri dağıtımını sağladım. Bu malzemeleri hem atık kağıtla hem de sosyal paylaşım sitesinde benim bu yaptığımı görenler bana yardımcı oldu. 15 ay önce para girdisi olduğu için Vatanda Eğitim Derneği kurduk. 10 gazi arkadaş, eğitimci iş adamı 35 kişiyle dernek kuruldu. Benim bu çabamı gören insanlar bize katıldı. Şuan tek başıma çıktığım bu yılda 35 kişiyle bu yola devam ediyorum. Ben daha önce eve kapanan bir gaziydim, dışarı çıkamayan bir gaziydim. Şuan ben bu faaliyet nedeniyle dışarı çıkıyorum. O çocukların mutlu olması beni daha çok mutlu ediyor şimdi köy köy ilçe ilçe geziyorum. Bu çocuklar beni hayata bağlıyor."
Aslan, kendisinin Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da görev yaparken gazi olduğuna dikkat çekerek şunları kaydetti:
"Ağrı, Diyarbakır ve Hakkari'ye bir kaç okula da yardım gönderdim. Ben buralarda gazi oldum ama benim için çocuk çocuktur. Onlara yardım yaptıkça kendimi mutlu hissediyorum. Çünkü çocuğun Kürt'ü, Çerkez'i olmaz. Mesela benim Adana'da gittiğim bir okuldaki öğrenciler Doğu ve Güneydoğu Anadolu'dan Adana'ya göç etmiş ailelerin çocuklarıydı. Gittim onlara kendi ellerimle hediyelerini verdim. Onlarla sohbet edip gazilik nedir, şehitlik nedir, vatan, bayrak nedir bunları konuştuk. Bu çocukların hepsi bizim. Kin güdecek bir şey yok. Bu çocukları bizim eğer bu çocuklarımıza sahip çıkmazsak terör olayları, hırsızlık, tecavüz bitmez. Biz çocuklarımızla ilgilenip eğitim seviyesine yükselterek bunları bitireceğiz. Okulumuzdaki çocuklara hem çevre bilinci hem de vatan, bayrak gazi, şehit ve Mustafa Kemal Atatürk sevgisi veriyoruz. Cep telefonu ve bilgisayardan çok okumaya teşvik ediyoruz. Bir gazi ağabeyleri olarak daha büyük Türkiye'nin bizlerin ileri de daha rahat etmesi olduğunu söylüyoruz."
"ÜÇ YILDA 100 BİN LİRALIK YARDIM"
Aslan, 3 yılda 35 bin öğrenciye Türkiye genelinde 100 bin liralık yardım yaptıklarının altını çizerek, "Türkiye genelinde 100 bin liraya yakın bir malzeme dağıtıp iki bin öğrenciyi giydirdik. Şuan ben Türkiye genelinde 35 bin öğrenciye ulaştım. Adana'da 7 ilçede, 300 köye gittim. Bundan sonra eğer destek olunursa geri dönüşümlerde güzel gelir var. Neden eski pet şişelerini, eski gazete ve dergileri çöpe atacağına hem çevreye hem ekonomiye hem de eğitime katkı sağlayabilirler bende dernek adına bir okul bile yaptırabilirim. Çünkü kağıt toplayanların ekonomiye büyük katkısı var. Ben de onlardan esinlendim çoğu şeyi" diye konuştu.
İHA