Gazze'den dönen israilli katil askerler intihar ediyor: Beter olsunlar

Terörist devletin askerleri evlerine döndükten sonra psikolojik sorunlar yaşıyor bir kısmı intihar ediyor. Darısı başta netanyahu olmak üzere bütün katil israilli zalimlere...

Katil İsrail askerleri Gazze'de yaptıkları zulmün karşılığını görüyor. Amerikan CNN'in haberinde askerlerin travma yaşadıklarına dikkat çekiliyor:

Dört çocuk babası 40 yaşındaki Eliran Mizrahi, 7 Ekim 2023'te Hamas öncülüğündeki İsrail'e yönelik ölümcül saldırının ardından Gazze'ye konuşlandırıldı.

İsrailli yedek subay, ailesinin CNN'e verdiği bilgiye göre, Hamas'a karşı Gazze şeridinde savaşta tanık olduğu şeylerden travma geçirerek farklı bir kişi olarak geri döndü. İlk kez savaşa gönderildikten altı ay sonra, evde travma sonrası stres bozukluğu ile mücadele ediyordu. Yeniden görevlendirilmeden önce kendi canına kıydı.

Annesi Jenny Mizrahi, "Gazze'den çıktı ama Gazze ondan çıkamadı. Ve travma sonrası nedeniyle öldü" dedi.

İsrail ordusu, savaş sırasında travmadan kaynaklanan PTSD veya ruhsal hastalıklardan muzdarip binlerce askere bakım sağladığını söyledi. İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) resmi bir rakam vermediği için kaçının kendi canına kıydığı belirsiz.

İlk yorum yazan siz olun
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Dünya Haberleri