General Faruk Güventürk'ü Nurculuğa hakaretten mahkemeye verdi

Mahkeme sanıkların Nurcu olup olmadığının araştırılması için Emniyete yazı yazdı

24 Eylül 2012'de vefat eden Mustafa Birlik ağabeyi rahmetle anıyoruz.

Mustafa ağabey, Kur’an ve iman davasındaki unutulmaz hizmetleriyle biliniyor. Bediüzzaman Said Nursi Hazretleriyle çeşitli defalar görüşen Mustafa Birlik Ağabey, Bediüzzaman’ın vefatından sonra da hizmetlerine devam etmişti.

Birlik ağabeyin başından çeşitli olaylar geçti. Bunlar içinden en ilginç olanı dönemin kudretli generali Faruk Güventürk’ün Nurculuğa hakaret ettiği için mahkemeye vermesi idi. Bediüzzaman’ın talebelerinden Ahmet Feyzi Kul ağabey ile birlikte olayı mahkemeye taşıyan Mustafa Birlik ağabeyin Ömer Özcan'ın Ağabeyler Anlatıyor kitabına anlattıkları şöyle:

SANIKLARIN İDDİA ETTTİKLERİ GİBİ NURCU OLUP OLMADIKLARINA DÂİR EMNİYETE YAZI

Ahmet Feyzi ağabey ile ben sanığız. Mahkemeye sebeb olan hâdise ise General Faruk Güventürk’ün iki gazetede çıkan, nurculuğa hakaret eden beyanatları...

Mahkemeye müracaatımızda: “Biz muhitimizde Nurcu olarak bilinen kimseleriz, bu yazılardan sonra, muhitimizde bizi Nurcu olarak tanıyanlar lâtife olarak bile olsa bizi tahkir etmeğe başladı. Dolayısıyle biz kendimizi müdaafaa etmek sadedinde kaldık” dedik.

Bunun üzerine mahkemenin verdiği karar: “Sanıkların iddia etttikleri gibi Nurcu olup olmadıklarına dâir emniyete yazı yazılarak sorulmasına, ayrıca sanıkların muhitinden on’ar kişilik şâhidin getirilip dinlenmesine...” diye çıktı.

DENİZLİ'DEN İZMİR'E KADAR NURCU OLDUĞUNU BİLMEYEN YOK Kİ

Sonra Ahmet Feyzi ağabey buradan (Çamlık), biz de İzmir'den şâhitler getirdik. Şâhitler dinlendi. O zaman buranın muhtarlığını yapmış bir şâhit geldi, enterasan bir adamdı, etrafında dönüp dönüp konuşuyordu. İfâde verirken mahkemeye “Efendim! Kireççi Hâfız dediğin zaman (Ahmet Feyzi ağabeyin lâkabı) Denizli'den İzmir'e kadar Nurcu olduğunu bilmeyen yok ki” deyince, hâkimler de dâhil herkes gülmeye başladı. Neticede şâhitler dinlendi, emniyetten gelen yazılarla da mahkemece Nurculuğumuz tasdik olunmuş oldu elhamdülillah.

Mahkeme emniyetten gelen yazı ve şâhitlerin ifâdelerinden sonra, “Sanıkların Nurcu olduğu kesinleşmiş olduğundan ve tahrike mâruz kaldıklarından Faruk Güventürk'ün de tahrik edici olarak mahkemeye dâhil edilmesine” karar verdi.

O zaman avukatımız Burkay bey mahkemeye, “Bizim sanıklar mahkemeye ne şekilde geliyorlarsa, Faruk Güventürk'ün de sanık olarak mahkemeye gelmesini istiyoruz” dedi. Fakat Güventürk'ün avukatları “efendim etikettir filân, biz temsil ediyoruz” diyerek itiraz ettiler. Neyse, neticede mahkeme Faruk Güventürk'ün mahkemeye gelmesini kabul etmedi.

FARUK GÜVENTÜRK’E DE 6 AY CEZA VERİLECEKTİ Kİ AF KANUNU ÇIKTI

Ahmed Feyzi ağabeyin o gün 1,5 saatlik bir konuşması var ki; ben hayatımda hiç bir kimseden, hiç bir şekilde, hiç bir zaman öyle bir konuşma dinlemedim. Bir buçuk saat “dinimize saldıranlara karşı sessiz mi kalacağız?” başlığı altında muazzam bir konuşma yaptı.

İşte mahkeme böyle devam ederken bir af kanunu çıktı ve mahkeme düştü. Önceden hâkimle ben görüşmüştüm, bana dedi ki, “Mustafa! Üçünüze de altışar ay ceza veriyoruz, hem sana, hem Ahmet Feyzi'ye, hem Faruk Güventürk’e, fakat daha evvelden sabıkanız olmadığından tehir edeceğiz, berâ-i mâlûmat” demişti.” Ama af kanunu çıktı, mahkeme de bitti.

İlk yorum yazan siz olun
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Nur Talebeleri Haberleri