Göktaşı yağmuruna hazır mısınız?

Yetkililer, yoğun bir şekilde gerçekleşecek göktaşı yağmurlarının, kaçırılmaması gerektiğini belirtiyor

Dünyanın yörüngesinden geçen kuyruklu yıldız parçacıklarının atmosferde yanması sonucu oluşan göktaşı yağmurlarının, Temmuz ve Ağustos aylarında yoğun bir şekilde görülebileceği bildirildi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Astronomi Laboratuvarı yetkililerinden alınan bilgiye göre, dünyanın yörüngesinden geçen kuyruklu yıldız parçacıkları, atmosfere girerek yanıyor, buna da ''göktaşı yağmuru'' deniyor.

Yetkililer, özellikle Temmuz ve Ağustos aylarında yoğun bir şekilde gerçekleşecek göktaşı yağmurlarının, kaçırılmaması gerektiğini belirtiyor. Bu yıl, 17 Temmuz-24 Ağustos arasında gerçekleşecek Perseid (Kahraman) göktaşı yağmurunda, 109P/Swift-Tuttle Kuyruklu Yıldızı'nın bıraktığı taşların atmosfere girişinin gözlemlenebileceğini belirten yetkililer, ''Özellikle 12 Ağustos'u, 13 Ağustos'a bağlayan gecede, saatte 100 kadar göktaşı görebileceğiz. 27 Temmuz gecesi de, Delta Kova Göktaşı Yağmuru izlenebilecek. Ancak bu yağmur, Perseid Göktaşı Yağmuru'nda olduğu kadar yoğun olmayacak'' dedi.

Göktaşı yağmurlarının balık gözü, geniş açılı fotoğraf makineleri ile ya da teleskoplarla net bir şekilde görülebileceğini anlatan yetkililer, bu olayları izleyebilmek için yabancı ülkelerde partiler düzenlendiğini söyledi.

Haber Türk

Tefekkür Haberleri