Iowa Üniversitesinden Dr. Adams ve ekibince yapılan araştırmada, elma kabuğunda bulunan ursolik asidin, yağları eritme ve kas geliştirme özelliği sayesinde daha ince bir vücuda kavuşulmasına yardımcı olabileceği tespit edildi.
Fareler üzerinde yapılan deneylerde elmanın kas yapımını yüzde 15 artırdığı, vücut yağlarını da yarıdan fazla azalttığı belirlendi. Ursolik asidin farelerde kas yoğunluğunu artırmasına karşın toplam vücut ağırlığını artırmadığı saptandı.
Ancak elmanın yararları bununla bitmiyor. Düzenli elma yemek kan şekerini, kolesterolü ve zararlı yağ asitlerinin seviyesini azaltıyor.
Dr. Adams, elmanın özellikle zamanla kasları azalan yaşlılar için faydalı olduğunu, atropi adlı bu hastalığın çoğu insanı yaşamının bir döneminde (bir hastalık esnasında veya yaşlılıkta) etkilediğini ve hastalığın ilacının da olmadığını kaydetti.
Atropiyi engelleyebilecek kimyasalları bulmak için yaptıkları araştırmada, bu maddelerden biri olarak ursolik asidin karşılarına çıktığını belirten Adams, bu maddenin özellikle elma kabuğunda yoğun olarak bulunduğuna dikkati çekti.
Dr. Adams, Cell Metabolism dergisinde yayımlanan araştırmaya ilişkin olarak ''Eski atasözünü şu şekilde uyarlayabiliriz: Günde bir elma yiyen kişinin evine doktor girmez'' ifadelerini kullandı.
Haber7