Güneydoğu'ya 'kurban' seferberliği başlıyor

Kimse Yok mu Derneği'nin öncülük ettiği 'kardeşlik girişimi' bu yıl da Kurban Bayramı'nı Doğu ve Güneydoğu'da geçirecek.

Son üç yılda bölgede binlerce kurban dağıtan gönüllü işadamları ve esnaf, bölge halkına sadece et değil, sevgisini de götürüyor. Bölge insanının bugüne kadar bazı kesimler tarafından istismar edildiğini ve hor görüldüğünü söyleyen Rodi Giyim Yönetim Kurulu Üyesi Fetin Kazancı, "Bizim samimi ve içten dostluğumuzu görünce insanların ne kadar duygulandığını anlatamam." diyor. Derneğin Genel Başkanı Mehmet Özkara ise gönüllülerin bölgeye gelerek bizzat kendi elleriyle kurbanlarını dağıtmasının insanları çok memnun ettiğini belirtiyor. Kurban Bayramı vesilesiyle derneklerinin gerçek ihtiyaç sahipleriyle yardımseverleri buluşturduğunu ifade eden Özkara, bölgede kurban dağıtan işadamlarının tekrar gidebilmek için yoğun talep gösterdiğini anlatıyor.

Kimse Yok mu öncülüğünde bir araya gelen Türkiye'nin farklı şehirlerinde yaşayan binlerce gönüllü, bölgeye giderek kardeşlik köprüsü kuracak. 2 yıldır bayramı bölgede geçiren Güllüoğlu Baklavaları Yönetim Kurulu Üyesi Faruk Güllü, bu yıl da kurban dağıtımı için gün sayıyor. Arkadaş ve akrabalarını da kendisiyle gelmesi için teşvik ediyor. Halk tarafından büyük bir sevgi ve ilgiyle karşılandıklarını aktaran Güllüoğlu, "Açıkçası ilk kez giderken organizasyonun beni bu kadar etkileyeceğini düşünmemiştim. Ama orada karşılaştığım sevgi beni çok duygulandırdı." diye konuşuyor. Geçen yıl Van'da bir köye gittiğinde genç bir çocuğun yanına gelip boynuna sarıldığını anlatan Güllüoğlu sözlerini şöyle sürdürüyor: "Çocuk, gözyaşları içinde 'Ağabey önceki yıl gelmiştiniz ama geçen yıl gelmeyince çok üzüldük. İlk defa birileri bizimle karşılıksız ilgileniyor.' dedi. O çocuğu ve gözyaşlarını unutamadım. O insanların bize karşı bakışlarının ne kadar güzel olduğunu o olayla daha iyi anladım."

Aslen Bitlisli olan Rodi Giyim Yönetim Kurulu Üyesi Fetin Kazancı da 3 yıldır kardeşlik köprüsüne katıldığını vurguluyor. Kazancı, "Şimdiye kadar Diyarbakır, Siirt ve Van'a gittim. Orada yaşadıklarımın hepsi benim için çok güzel hatıralardı. Artık bundan sonra hiçbir Kurban Bayramı'nı evimde geçirebileceğimi sanmıyorum." ifadelerini kullanıyor. Geçen yıl bayramda Ağrı'ya giden gönüllü işadamlarından Kenan Çakırca ise yaşadığı bir olayı şöyle anlatıyor: "Bir evin kapısını çaldık, kapıyı açan olmadı. Israr ettikten sonra yaşlı bir teyze kapıyı açıp kim olduğumuzu sordu. Et getirdiğimizi söylediğimiz zaman ağlamaya başladı. Öğrendik ki 17 yaşındaki torununu PKK'lılar dağa kaçırmak istiyormuş. Onun için kapıyı açmıyormuş. Her yıl hayırsever insanların kendisini ziyaret ettiğini söyleyen yaşlı teyze, 'Kapımı bir siz bir de PKK'lılar çalıyor.' dedi." O insanların sefaletini gördükten sonra ailesiyle geçirdiği bayramlardan utanç duyduğunu anlatan Çakırca, bayramın asıl hazzının orada yaşandığını belirterek, bundan sonra her yıl bayramı hayır için başka ilde geçireceğini kaydediyor.

30 bin aile bayram sevinci yaşadı

Yardımlaşma ve dayanışma derneği Kimse Yok mu, geçtiğimiz yıl Türkiye genelinde 38 ilde ve yurtdışında 28 ülkede ihtiyaç sahibi ailelere Kurban Bayramı ziyaretinde bulundu. Türkiye'de 15 bin 545, yurtdışında ise 13 bin 510 olmak üzere toplam 29 bin 55 kurban kesilerek 110 bin aileye ulaştırıldı. Dernek, ihtiyaç sahibi ailelere kurban etinin yanı sıra bayram hediyeleri de verdi.
Zaman

Toplum Haberleri