Eyüp Otman'ın haberi:
RİSALEHABER-BURSA
Önceki gün vefat eden Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri ile görüşen Son Şahitlerden Hacı Reşid Övet ağabey dualarla defnedildi.
Bursa'nın Nilüfer ilçesindeki Buhari Camiinde kılınan cenaze namazına Bursa ve çevre illerden çok sayıda cemaat ile Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de katıldı.
Fotoğraflar için TIKLAYINIZ
HACI REŞİD ÖVET AĞABEY
1337 (1921) Bitlis’te doğan Hacı Reşid ağabey, 1983 yılında Bursa’ya yerleşti. Burada Risale-i Nur derslerine evlâtları ve torunlarıyla birlikte devam etti. Ta ki Perşembe günü (23.01.2014), öğle namazına camiye giderken bir aracın çarpmasına kadar. Çarpma sonucu vücudunda kırıklar oluştu. Doktorların tüm müdahalelerine rağmen 93 yaşın verdiği direnç yeterli olamayınca yatsı vaktine yakın ruhunu Rahman’a teslim etti.
Öğle namazına müteakip cenaze namazı kılınıp, Hamitler mezarlığına defnedildi. Cenab-ı Hak Rahmetini gani eylesin inşallah.
Reşid ağabeyin oğlu İshak Övet, Eyüp Otman’la birlikte
Reşid Övet ağabey;
İlk 1953 senesinde Üstadı ziyarete gidiyor. Merhum Ceylan Çalışkan ağabeyin rehberliğinde Üstadı ziyaret etmişler. Üstad, “Nerelisin” dediğinde “Bitlisliyim Van’da oturuyorum” der. Üstad, “Bitlis benim hakiki vatanımdır. Bitlis’te Risale-i Nurlara sahip çıkmadıklarını merak ederdim. Şimdi Muş Mebusu Gıyaseddin Emre Mecliste Risale-i Nurları müdafaa ediyor. Bitlis’in nam-ı hesabına kabul edildi” demiş.
Üstad, “Vanlılara müjde et, Risalelerimiz beraat etti. İki sandık bir çuval geri alıyoruz. Risale-i Nur Van’a çok lâzım, çok okusunlar. Çünkü Van, Ruslara karşı Sedd-i Zulkarneyn’dir.” dedi.
Bir yıl sonra, Molla Hamid Ağabeyle birlikte tekrar Üstadı ziyarete gidiyorlar ve Üstad İsmini sorduğunda; Reşit der, Üstad da; “Benim Reşit isminde bir talebem var, seni ikinci Reşit olarak kabul ediyorum” der.
1956’da Üstadı tekrar ziyarete giderken, Diyarbakır’dan iki tane su testisi alırlar, sonra Urfa’ya uğrarlar, Urfa’da Abdullah Yeğin ağabey, “Testinin birisini Üstad Hazretlerine götürün” der.
O zaman Abdullah ağabey, Lügat çalışması yapıyordu. Bunu Üstad’a söylememizi istemişti.
Üstad Hazretleri Lügat için buyurdular ki; “Öyle bir Lügat yapsın ki; İlk Mekteplerden Üniversiteye kadar ondan istifade edilsin.”