Fatma ÖZDEMİR'in haberi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan demokratik açılım nedeniyle yaptığı toplantılara bir yenisini daha ekleyerek internet gazeteleri ve gazetecileriyle biraraya gelecek. Sanatçılar, sinemacılar ve radyocularla toplantının ardından internet medyasıyla da açılımı konuşacak.
Yalnız açılım değil internet medyasının ve çalışanlarının da sorunlarının konuşulacağı toplantı öncesi İnternet Medya Derneği Haliç Üniversitesi Konferans Salonu'nda bir değerlendirme toplantısı yaparak farklı internet gazetelerinin sorunlarını dinledi.
İMD toplantısında ortak sıkıntılar dile getirilirken, internet gazetecilerinin Basın Yasası içinde tanımlanmaması, hukuksal sorunlar, ekonomik sıkıntılar, reklam geliri dağılımının adaletsizliği, haber ajanslarının uyguladığı ücret politikaları gibi sorunlar toplantının ana gündemini oluşturdu.
İMD toplantısında konuşan Objektif Haber'in sahibi Kadir Çelik, ekonomik sıkıntıların ilk sırada yer aldığını, derneğin bu anlamda sorumluluklarının olduğunu belirterek internet çalışanlarının öncelikli olarak kendini tanımlası gerektiğinin altını çizdi.
İMD Başkanı Hadi Özışık ise derneğin tek yapabileceğinin yapması gereken en önemli işin internet gazetecilerinin 'gazeteci' olarak tanımlanmasını sağlamak olacağını söyledi.
Gazetecilerin ve toplamında bütün insanların önündeki en büyük engellerden biri olan düşüncenin ifade edilmesinin önünün kısılmasının üzerinde duran gazeteci Barış Yarkadaş, internette yer alan bir yorumdan kaynaklı davalı olduğunu söyledi.
Hukuksal sorunlardan bir diğerini anlatan Denizhaber'in sahibi Recep Canpolat ise hakkında kırk kadar dava olduğunu belirterek domain isimlerinin çalındığıyla ilgili mahkemeye başvurduğunda hakime domainin ne olduğunu dört yıldan fazla anlatamadığını söyledi.
Hukuki eksiklikler üzerine çalışan İMD, yasa taslağı hazırlayarak Basın Yasası içinde internet gazetecilerinin tanımlanması adına komuoyu oluşturduklarının altı çizilerek gerekli mercilere iletileceği belirtildi.
Haber7