Her zaman Risale-i Nur ve Üstadı nazara verir

"Anadolu Ağabeyleri" Said Özdemir Ağabey paneli Siirt'in Tillo ilçesinde gerçekleştirildi

İbrahim Mert'in haberi:

RİSALEHABER-TİLLO-SİİRT

Siirt Valiliği, Tillo Belediyesi ve Risale Akademi tarafından ortaklaşa düzenlenen , "Anadolu Ağabeyleri" Said Özdemir Ağabey paneli Siirt'in Tillo ilçesinde gerçekleştirildi.

Programa Said Ödemir ağabey rahatsızlığı nedeniyle katılamazken Bediüzzaman Hazretlerinin talebelerinden Mehmet Fırıncı aağabey, Said Özdemir ağabeyin annesi Münire Özdemir, Tillo Belediye Başkanı Mesut Memduhoğlu, Tillo Kaymakamı Ceyhun Dilşat Taşkın, Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma ve medreselerden seydalar ve mellalar katıldı.

Hafız Ahmet Tutyemez'in okuduğu aşri şerifle başlayan programda Said Özdemir kısa belgeseli yayınlandı.

Ardından konuşmalara geçildi.

Risale Akademi Kurucu üyesi İsmail Benek:"Bu feyizli topraklarda yetişen ve Üstad’ın on iki vekilinden biri olan, Üstad tarafından “Risale-i Nur Naşiri” olarak vazifelendirilen, risalelerde geçen adıyla “Tillo’lu Said”, Said Özdemir Ağabey’i ileri yaşına rağmen hala zinde bir hedef belirlemesi ve hareket içinde görürsünüz. Üstad’a talebe olmasıyla başlayan hizmet aktivitesi bir an bile aksamadan bu günlere gelmiş. Ankara’da 1950’li yıllarda üç genç olarak Sözler’i matbaada basmaları bile cevelan eden ruhun inkişaf zeminini yeterince tarif etmektedir. Said Ağabeyle gençliğimizde birkaç kez mülaki olduk. Sonrasında kendisini zaman zaman dinleme fırsatımız oldu. Sürekli bir hareket halinde ve önünde onu bekleyen bir faaliyetin akışı içinde görmek insana heyecan ve umut veriyor. Evi bir dershane gibi 24 saat gelenleri ağırlamakta. Arkasındaki kütüphane bütün duvarı tamamen kapatmış ve bütün onlarca dilde yayınlanan Risaleler’in kapaklarını göstermektedir."

Tillo Belediye Başkanı Mesut Memduhoğlu: "İlim, irfan beldesi olan Tillo'dan çok büyük alim ve hocalar çıktı. Bunlardan biri de Said Özdemir ağabeydir. "

Tillo Kaymakamı Ceyhun Dilşat Taşkın: "Ruhunun ve bedeninin temeli evliyalar diyarı Tillomuzda atılan Said Özdemir beyefendiyi henüz hayattayken anlamak ve anmak üzere bir araya geldik. İsmail Fakirullah ve Said Nursi gibi büyük zatlar yetiştirdikleri ve eserleriyle tanınırlar. Said Nursi duaları neticesi bir yardımcı istemiş. Tillo'dan Said Özdemir beyefendi gelmiş. Ben bir devlet görevlisiyim. Devlet bizi görevlendirmiş. İşimiz millete hizmet. Büyük zatların böyle bir görevlendirmeleri olmadığı halde millete hizmet etmeleri bir bürokrat olarak bizleri motive ediyor.

Panel Yöneticisi Prof. Dr. Mehmet Aybak: "Siirt'te üç gün boyunca ilim irfan pınarı yaşanacak. Bu programları yapan Risale Akademi'ye teşekkür ederiz. Bu mübarek cuma günü mübarek beldede panellerin 12.si Said Özdemir ağabey adına düzenleniyor.

Prof. Dr. Musa Kazım Yılmaz: "Her ağabey kabiliyetine göre feyz almış. Her talebe özelliğine göre şekillenmiş. Said Özdemir abide hakikat arayışı var. Üstadı tanıdan da dine ve dindarlara taraftarlık vardı. Henüz Üstadla tanışmadan Hicaz'a gitmek ister. Amacı kendisi ve çocuklarının imanını korumaktır. Taşınma niyetiyle eşya ve kitaplarını satmış. Sanki Risale-i Nura hazırlık yapıyor. Said Özdemir Üstadla görüştükten sonra hicret etmekten vazgeçer. Üstad ve Risale-i Nurla fani olmuştur. Nazarları Risale-i Nurlara yönlendirir. Üstadın Said ağabeyi risale neşrinde yetkili kılması önemlidir. Risale-i Nur'un neşri gaye-i hayalidir. Türkiye'de bir ilk olan radyodan Risale-i Nur reklamı yaptığı sıradışı faaliyetlerindendir. Said ağabey Risale-i Nurun sadeleştirilmesine de karşı durmuştur. Üstadın net ifadelerine rağmen gençler daha iyi anlasın diye sadeleştirilme yapılmasını anlamıyorum. Hem hatıralarda ve hem Risale-i Nurda sadeleştirilmenin olamayacağına dair ifadeler var.

Eğitimci Öner Ergenç: "Tillo bir ilim merkezi. Üstad çocuk yaşlarda buraya gelerek ilim, irfan havasını soludu. İleride ifadesini bulacağı bu mekanda geçici bir süre gelip kalması tesadüf değildir. Said ağabeyle bir çok hatıramız oldu. Said abi dersane açılması için "Üstadım kimse yok" deyince Üstad "senin vazifen dersaneyi açmak Cenab-ı Hakkın vazifesi oraya kalacak insanları göndermektir" der. Nitekim bir süre sonra Ceylan Çalışkan askerliğini yapmak üzere gelir ve dersanede kalır.

Yazar Taha Çağlaroğlu: Fıtraten cesur, gayretli, hamiyetli olan bu şevk çağlayanının hayallerinde, projelerinde, konuşmalarında ve yoğun cehdinde ‘bütün dünya’ ifadesi temel ilkedir. Sık sık bütün dünya üniversitelerinden, hapishanelerinden, kütüphanelerinden bahseder Said Özdemir. Kur’an nurunu, Risale-i Nur’u her yere ulaştırmak azmi ve çabasıyla yaşamıştır. Risalelerin bazılarını yaklaşık kırk dile çevirtme başarısının arka planında yatan parolası da ‘bütün dünya’dır.

Prof. Dr. Kemalettin Özdemir (Said Özdemir ağabeyin oğlu): Babam Münire annemden Türkçe'yi 11 yaşında öğreniyor. O da annesine Kur'an öğretiyor. Biz aile olarak babamızı çok görmedik. Arakadaşları daha çok görmüştür. Ya bir yere giderken ya da hapishane ziyaretlerinde görmüşüzdür.

Mehmet Fırıncı ağabey: Tillo'da bulunmak çok güzel. Manevi duygularla sarılıyorsunuz Elhamdülillah. Panelistler çok bilmediğimzi şeyleri anlattı. İçimizde 10 defa hapse girmek Said abiye mahsus oldu. Allah razı olsun. Biri bana sordu kaç sene hapiste yattın diye. 2 defa 25 gün yattım ama keşke bir kaç sene yatsaydım dedim. Said abi defalarca kaldı. Risale-i Nur'un insanların ebedi saadetlerini kurtulması itibariyle onu bütün insalara duyurmak için gecesini gündüzünü bütün herşeyi ile hizmet etti.

İlk yorum yazan siz olun
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Özel Haberleri