İslam Dini'nde Hicri Takvim Peygamber Efendimiz'in (s.a.v) Mekke'den Medine'ye göçü ile başlamıştır. Bu kutlu olay Hicri olarak 1 yılına tekamül eder. Kullandığımız miladi takvimde 30 Temmuz 2022 cumartesi itibari ile 1 Muharrem 1444 yılına erişmiş bulunmaktayız. Müslümanlar için son derece önemli olan Hicri Yılbaşı için namaz da son derece önemlidir. Hicri Yılbaşı'nda kılınacak namazlar haberimizde...
1442 yılına girdiğimiz bugün içinde yapılacak ibadetler her zamankinden hayırlı olacaktır. Bu nedenle Hicri Yılbaşı günü namaz kılmak da diğer ibadetleri yerine getirmek kadar önemlidir. Hicri Yılbaşı namazının kılınışı önem taşıyor.
Hicri Yılbaşı Namazı nasıl kılınır?
Hicri Yılbaşı namazının kılınışı ve niyetini sizler için yazdık. Bu önemli günde kılınacak namazın vakti akşam ile yatsı namazları arasındadır ve nafile namazdır.
2 rekatlık bu namaza şöyle niyet edilir;
“Ya Rabbi, bizi yetiştirmiş olduğun bu seneyi, hakkımızda mübarek kılman; avfı ilahine, feyzi ilahine, mazhar kılman; dünyevi ve uhrevi saadetlere nail eylemen için ; Allahu Ekber “
Her iki rekatta 7 Fatiha Suresi, 7 Ayet'el Kürsi ve 7 İhlas Suresi okunur. 2. Rekatın sonunda son oturuş yapılır, gereken sureler okunduktan sonra selam verilerek namazdan çıkılır.
Namazın ardından 11 kez;
La ilahe illallahü vahdehu la şerikeleh. Lehül-mülkü ve lehül-hamdü yuhyi ve yumit. Ve hüve hayyün la yemutü biyedihil hayr. Ve hüve ala külli şey’in kadir. okunur.
Ardından 11 kez istiğfarı şerif ve 11 Salavat-ı şerif okunur.
Hicri Yılbaşı'nda tesbih namazı da kılınabilir. Tesbih namazı pek çok kandil gecesi ve önemli günlerde kılınacak nafile namazlar arasındadır ve sevabı çokçadır.