Başımıza bir de ‘Dubai Çikolotası’ çıktı

İsmail AYBEY

Alın size tam bir sosyolojik, psikolojik, ekonomik bir vaka. Başımıza bir de bu çıktı: Dubai çikolatası. İnsanların bu çikolataya olan ilgisi, toplumun “herkes yiyor biz de deneyelim” merakı, bir de çikolatanın fiyatı… Hepsi ayrı ayrı araştırılması gereken mevzu.

Önce sosyal medyada viral oldu, sonra ülkenin her yerine yayıldı. Ürün stoklarda tükendi, insanlar kuyruğa girdi yiyebilmek için. Sadece bizim ülkemizde de değil, bir çok ülkede gündem oldu bu çikolata.

Fiyatını hiç sormayın. 300-500 TL bandında satılıyor. Bir çikolataya 400 TL verilir mi? Valla veriliyor. Fazlası bile veriliyor. Düşündüğünde, bir çikolata için 400 TL vermek çok da mantıklı gelmiyor. Mesela Manisa’nın en güzel yerinde künefe yeseniz 200 TL. Bir Dubai çikolatası mı yoksa künefe mi deseniz ben künefeyi seçerdim. Hem de iki porsiyon.

Ama şöyle bir algı var işte. “Dubai çikolatası da neymiş?” diye merakından alanlar var. Her eve bir tane bile satsanız, zaten amacınıza ulaşmış oluyorsunuz. Yani yine işin ucunda ticaret var.

Çoğu pastane, tatlıcı Dubai çikolatası üretmeye başlamış. Zaten malzemeler belli. Kadayıfla Antep fıstığını karıştır, üstünü çikolatayla kapla al sana Dubai çikolatası.

Peki nerden çıktı bu Dubai çikolatası?

Çikolatayı ilk olarak yapan Sarah Hamouda, hamileliği sırasından yoğun bir şekilde çikolata aşeriyor. Sarah'ı piyasadaki hiçbir çikolata tatmin etmeyince kendi tatlı markasını kuruyor. Böyle bir hikayesi var Dubai çikolatasının.

Peki nasıl bu kadar popüler oluyor?

Çikolatalar ilk üretildiği zamanlarda sessiz sedasız satılırken TikToker Maria Vehera'nın videosuyla bir anda çikolatalar popüler hale geliyor. Maria Vehera'nın videosu 4,8 milyon beğeni ve 74,2 milyon izlenme alıyor. Sonrasında pekçok içerik üreticisi de bu çikolatayla videolar paylaşmaya başlıyor. Sosyal medyanın gücü sayesinde de dünyanın her yerine yayılıyor.

Ben şahsen, Dubai’den getirtemesem de Manisa’da pastanelerin yapmış oldukları Dubai çikolatasını oğlum sayesinde tatma imkanı buldum. Yoğun bir tadı var. Herkesin yiyebileceği türde değil. Zaten satıldığı parayı hak eden bir tatlı olduğunu da düşünmüyorum. Sonuçta popüler kültürün pohpohladığı bir tatlı çeşidi. Yukarıda da belirttiğim gibi, Dubai çikolatasına vereceğiniz parayla iki porsiyon künefe ya da 4-6 kişilik yaş pasta alabilirsiniz. Ya da dileğiniz başta Türk tatlı çeşitlerinden…

Sağlıcakla kalın.

İlk yorum yazan siz olun
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.