Projelerin ilki İstanbul için. İstanbul Rami kışlasına yapılacak olan 10 milyon kitaplıklı kütüphane, 3 milyonu basılı, 6 milyonu dijital olmak üzere yaklaşık 9 milyon kitaplıklı Ankara’daki Türkiye’nin en büyük kütüphanesi olan Millî Kütüphane’den büyük olacak.
KONYA’YA MEVLEVİHANE
Konya’nın bu sene ‘Dünya İslam Turizmi’nin başkenti olacağının altını çizen Bakan Ünal, bu çerçevede birçok etkinliklerin de planlandığını kaydetti. “Helal sempozyumu” düzenleyeceklerini bildiren Ünal, sempozyumun bitiminde çıkacak olan sonuç bildirgesini kitap haline getireceklerini söyledi. Ünal, “Konya’ya büyük bir Mevlevihane yapacağız. Şeb-i Arus törenleri ruhaniyetine, maneviyatına uygun gerçekleşmesi gerekiyor. Bu nedenle törenleri bu mevlevihanede gerçekleştireceğiz.” dedi.
Kültür Sanat Yönetimi Şart
Bu hafta sonu Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanması beklenen kültür paketinin hazır olduğunu söyleyen Ünal şöyle konuştu: “Bütün kültür politikalarımızı şehir üzerinde somutlaştıracağız. Şehirler kültür ve sanat üretmemeye başladığı anda taşralaşıyor. 81 ilde kültür ve sanatı hareketlendirip oradaki yetenekleri ortaya çıkarmamız gerekiyor. Kültür-sanat iklimi kayboluyor ve çoraklaşıyor. O halde biz bütün bu illerde kültür sanat etkinliklerini; tiyatro, müzik, ebru, şiir, edebiyata varıncaya kadar bütün alanlarda hareketlendirmemiz gerekiyor.”
Mahir Ünal “Eylem planı, açıklandıktan sonra kültür sanat erbabına dönüp diyeceğiz ki; Bu planının neresinde yer almak istiyorsunuz? Sanatçının devlet memuru olmasına karşıyım. Sanatçının devlet memuru olması, sanatçının performans değerlemesini yapmanızı engeller. Ama sanatçı performansı ile vardır. Eğer siz sanatçıyı alır devlet memuru yaparsanız ve onun da kendi performansını herhangi bir şekilde değerlendirmezseniz orada bir sanat ya da sanat etkinliği olmaz. Kültür paketinin birinci önceliği, iyi bir kültür-sanat yönetimi” açıklamasında bulundu.
türkiye