İşte değerler eğitiminin ayrıntıları

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı’nın ortaklaşa hayata geçireceği ‘Değerler Eğitimi Programı’nın ayrıntıları ortaya çıktı.

Risale Haber - Haber Merkezi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı’nın çocuk esirgeme yurtlarında korunma ve bakım altında bulunan çocuklara yönelik ‘Değerler Eğitimi Programı’nda "Allah sevgisi, peygamber sevgisi, Kuran’ı Kerim, dua, şükür vb." manevi değerlerin olması dikkat çekti.

Hürriyet'in haberine göre ilk olarak Bursa ve Karabük’teki yurtlarda kalan çocuklara verilecek eğitimden olumlu geri bildirim alınması durumunda, program yurt çapında genişletilecek. Uzmanların vereceği eğitimlerde çocuklara öğretilecek konu başlıkları şöyle:

BEDENİNE SAYGI

Allah sevgisi, peygamber sevgisi, Kuran’ı Kerim, batıl inançlar, tatlı dil ve güler yüz, paylaşma ve yardımlaşma, gıybet etmeme, zararlı alışkanlıklar ve madde bağımlılığı, mahremiyet bilinci, emanet bilinci, çevre bilinci, temizlik, ibadetin kazandırdıkları, ümitvar olma, dua, şükür, hoşgörü, alçakgönüllülük, adil olmak, olumlu düşünme, çalışkanlık, kanaatkârlık, sabır, sorumluluk, affetmek ve affedilmek, sağlıklı yaşam, merhamet, saygı, sevgi, temel ilmihal bilgileri, kul hakkı ve kendi bedenine saygı.”

Okullarda da okutulabilir

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşe Gürcan, devlet bakımında olan çocukların daha kaliteli yetişmesi gerektiğini düşündüğünü belirterek, “Biz buna ‘efendilik programı’ diyoruz. Yani hanımefendilik, beyefendilik programı. Oturma kalkmadan tutun da bir erkeğin ve bir hanımın sahip olması gereken nezaket kuralları” değerlendirmesinde bulunmuştu. Gürcan, programı çok beğendiğini, bazı okullarda da uygulanabileceğini söylemişti.

Yorum Yap
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Eğitim Haberleri