'İstişare Heyeti' ramazan gündemiyle toplanacak

Diyanet İşleri Başkanlığınca oluşturulan Genişletilmiş İstişare Heyeti ikinci toplantısı ramazan gündemiyle 17-18 Mayıs tarihlerinde İstanbul'da toplanacak.

İslam alemi ve insanlığın ağırlaşan temel sorunlarında, fikir ve önerileriyle Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığına ilmi destek vermek için kurulan "Genişletilmiş İstişare Heyeti"nin (GİH) ikinci toplantısı 17-18 Mayıs tarihlerinde yapılacak.

Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Dr. Ekrem Keleş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Din İşleri Yüksek Kurulu Genişletilmiş İstişare Heyeti'nin ikinci toplantısının 17-18 Mayıs'ta İstanbul'da 4 ana gündem maddesiyle toplanacağını bildirdi. Keleş, Din İşleri Yüksek Kurulu'nun 28 Eylül 2016'da aldığı karar ile kurulan heyetin ikinci toplantısında "Kutlu Doğum Haftası", "Hicri takvim birliği", "İmsak ve yatsı vakitlerinin tespiti", "Ramazanda yayınlanan dini içerikli programlar" konulu dört oturumun yer alacağını söyledi.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in açılış konuşmasını yapacağı toplantıda, Prof. Dr. Bünyamin Erul, Prof. Dr. Ahmet Yaman, Prof. Dr. Kaşif Hamdi Okur, Prof. Dr. Sacit Özdemir, Dr. Mustafa Bülent Dadaş ve Üzeyir Öztürk tebliğ sunacak.

Alınan kararlar kamuoyu ile paylaşılacak

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez ve Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Dr. Ekrem Keleş'in ev sahipliğindeki toplantıya, aralarında eski Diyanet İşleri başkanları Prof. Dr. Tayyar Altıkulaç, Prof. Dr. Mustafa Sait Yazıcıoğlu, Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, eski Din İşleri Yüksek Kurulu başkanları Prof. Dr. Şamil Dağcı, Prof. Dr. Raşit Küçük, Dr. Hüseyin Kayapınar'ın yanı sıra Prof. Dr. Hayrettin Karaman ve Prof. Dr. Süleyman Uludağ'ın da bulunduğu 40 kişi katılacak.

İki gün sürecek toplantının ardından alınan kararlar kamuoyu ile paylaşılacak.

Genişletilmiş İstişare Heyeti

İslam alemini ve insanlığı kuşatan pek çok dini meselenin çok daha geniş bir şekilde ele alınması için kurulan "Genişletilmiş İstişare Heyeti"nde, alanında uzman isimler yer alıyor. Heyetin, dini konulardaki gelişmeleri ilmi ölçüler içerisinde ve daha geniş bir düzeyde değerlendirerek, toplumun aydınlatılmasına katkı sağlaması hedefleniyor. Bu amaçla heyette, farklı üniversitelerden tefsir, hadis, fıkıh, kelam ve mezhepler tarihi başta olmak üzere felsefe, sosyoloji, psikoloji gibi farklı bilim dallarından 42 ilim adamı yer alıyor.

AA

İlk yorum yazan siz olun
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Güncel Haberleri