Kadın ve erkeklerde internet bağımlılığı oranları

Sağlık Bakanlığı, çağımızın hastalığı haline gelen internet bağımlılığını araştırdı. Bakanlık, 100 bin kişi üzerinden yaptığı araştırmada çarpıcı sonuçlara ulaştı. İnternet bağımlılık oranı kızlarda yüzde 42, erkeklerde yüzde 58 olarak belirlendi.

Türkiye’de çocuklar ve gençler arasında önemli bir sorun haline gelmeye başlayan internet bağımlılığına ilişkin olarak yapılan dev araştırma sonuçlandı. İnternet bağımlılığı oranı kentsel alanlarda ve orta gelir düzeyinde daha fazla olduğu tespit edildi. Gelir düzeyinin artıkça bağımlı olmanın da arttığının belirlendiği araştırmadan çıkan sonuçlara göre 2023 yılında bağımlılık oranı ülke genelinde yüzde 25 olacak. Sağlık Bakanlığı, 2023 yılında her dört kişiden birinin internet bağımlısı olacağının beklendiğini açıkladı.

100 bin kişi katıldı

Türkiye genelini temsil edecek şekilde kır ve kent düzeyinde 22 bin hanede 100 bin kişiyle yapılan araştırmada bilgisayar kullanabilen bütün katılımcılar içinde genel bağımlılık oranı yüzde 6.9 olarak belirlendi. Bilgisayar kullanabilme oranı tüm katılımcılar için yüzde 88 olarak belirlenirken, bilgisayar kullanabilen tüm katılımcıların içindeki bağımlı oranı yüzde 8.4’tür.

Erkekler daha bağımlı

Araştırmaya göre bağımlılık oranı kızlarda yüzde 42, erkeklerde yüzde 58 olarak ortaya çıkarken, internet bağımlılığı oranının kentsel alanlarda ve orta gelir düzeyinde olan kişilerde daha fazla görüldüğü öğrenildi. Ayrıca bağımlı olma oranının gelir düzeyi arttıkça daha fazla arttığı tespit edildi. Araştırma kapsamında, 2023 yılı projeksiyonuna göre bağımlılık oranı ise yüzde 24,6 düzeyinde beklendiği açıklandı.

star

İlk yorum yazan siz olun
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Hayat Haberleri