Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, "Artık kamunun elinde olan bilgi ve belgeleri biz vatandaşımızdan istemeyeceğiz. Tamamen dijital ortamda bu bilgileri paylaşarak vatandaşımıza en iyi hizmeti sunmaya çalışacağız." dedi.
Gaziantep Sanayi Odası, Hasan Kalyoncu Üniversitesi ve SAP Türkiye işbirliğiyle Gaziantep'in Dijital Dönüşüm sürecine katkı sağlaması amacıyla düzenlenen ve 1,5 ay süren yoğun eğitimleri başarıyla tamamlayan 25 genç için, "Dijital Dönüşüm Süreci ve Genç Profesyoneller Programı Mezuniyet Töreni" düzenlendi.
Ali Taha Koç, burada yaptığı konuşmada, kamu tarafından üretilen bir verinin başka bir kurumu tarafından istenmemesine yönelik Sıfır Belge Politikası'nı başlattıklarını anlattı. Koç, şunları söyledi:
"Ofisimizin koordinasyonunda yürütülen çalışmalar neticesinde bürokratik işlemlerde kaybedilen zamanı azaltmak ve vatandaş ile özel sektör arasındaki bürokratik yükleri hafifletmek amacıyla Cumhurbaşkanı kararıyla toplam 111 hizmeti sadeleştirdik. Yeni sistemin güzelliklerinden biri de bu, artık hareket çok hızlı. e-Devlet'ten Dijital Türkiye Versiyon 1.0'a giden süreçte hizmet başına düşen belge sayısı 3,8'di, kurumlarımızın büyük gayretleriyle 0,34'e düşürdük. Artık kamunun elinde olan bilgi ve belgeleri biz vatandaşımızdan istemeyeceğiz. Tamamen dijital ortamda bu bilgileri paylaşarak vatandaşımıza en iyi hizmeti sunmaya çalışacağız. Çalışmalarına başladığımız Dijital Türkiye Versiyon 1.1 ile de bütünleşik hizmetine gidiyoruz. Bu kapsamda evim, araçlarım ve sağlığım gibi kullanıcı ve konu odaklı bütünleşik hizmetler vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştıracak."
aa