Ömer Çiftçi'nin haberi
RİSALE HABER-Amerika Birleşik Devletleri son aylarda tam anlamıyla kabusu yaşadı. Ülkenin en büyük eyaletlerinden olan Teksas'ı vuran Harvey Kasırgası ve ardından çok daha büyük etki ile gelen İrma Kasırgası nedeniyle Teksas ve Florida eyaletlerinde pek çok kişi evlerinden oldu. Bölgelerdeki maddi hasarın boyutu ise çok büyük.
Bu iki yıkıcı kasırgadan alnının akı ile çıkan bir grup oldu. O da Müslümanlar. Kasırgaların etkisinin ardından ABD medyası ve kamuoyunda Müslümanlara övgülerin ardı arkası kesilmiyor.
Amerikan Medyası, kasırgaların ardından Müslümanlardan olduğu kadar, İslamiyet'ten de övgü dolu sözler ile bahsetmeye başladı. Onlara göre bu kasırgada Müslümanların büyük sorumluluk almasının en önemli nedeni 'dini kuralları' oldu.
Örneği Harvey Kasırgasının vurduğu Teksas'ın Houston şehrinde 25 cami kasırganın ardından evsiz kalanlara kapılarını açtı. Yine kentteki Müslüman restoranları 9 bin kişiye ücretsiz yemek dağıttı. Bölgede faaliyet gösteren Greater Houston İslam Topluluğu, tıbbi hizmete ihtiyacı olan herkese yardım etmek için çağrı yapan Amerikan-Müslüman hekimler listesini derledi.
Irma'nın yıkımı üzerine Florida ve Georgia'daki camiler, Houston ve Dallas'daki mü'min kardeşleri gibi barınak ve yardım dağıtmak için harekete geçti. Atlanta Şehrindeki El Farooq Mescidi, kasırgadan kaçanlara yardım eden 20'den fazla İslam merkezi ve caminin bulunduğu bir haritayı dağıttı. 20 cami ise evsiz kalanlara yardım için canla başla çalıştı. Kasırganın ardından bölge Sivil Toplum Kuruluşları hangi dinden olursa olsun tüm mağdurların camilere sığınabileceğini söyledi.
Ülkedeki ırkçılık olaylarının patlak verdiği, Müslümanlara karşı saldırıların zirve yaptığı bir dönemde gelen böyle büyük bir sınavı alnının akı ile atlatan Müslümanlara karşı özellikle kasırganın vurduğu şehirlerdeki medyanın bakışı bile bir anda değişti. ABD'de Müslüman karşıtlarının en yoğun olduğu bölge olan Teksas'ta bile artık Müslümanların kahramanca çabası konuşuluyor.
Orlando Sentinel'in haberine göre, sadece Müslümanlara değil, İslamiyet'e karşı da tutum değişti. İslamiyet karşıtı kampanyaları sayfalarına taşıyan medya kuruluşları bile Müslüman liderlerin; "Bu bizim dinimizin gereği" sözlerini açıkça paylaşıyor.