Fatih Akkaya'nın haberi
İmam Hatip Liselerinin önündeki katsayı engelinin kısmen de olsa ortadan kaldırılması, mezunlarına polislik yolunun açılması ve başörtüsü yasağının fiilen aşılmasının millet adına çok önemli gelişmeler olduğu belirtilirken, bundan sonraki sürecin “kesintisiz eğitimin de bir an önce kesintili hale getirilmesi, İmam Hatip okullarının orta kısımlarının yeniden açılması” süreci olması bekleniyor.
Genelde meslek liseliler, özelde ise İmam Hatiplilere karşı 28 Şubat sürecinde uygulamaya konulan “katsayı engeli”nin kısmen de olsa ortadan kaldırılması, İHL mezunlarına polislik yolunun açılması ve başörtüsü yasağının fiilen aşılmasının millet adına çok önemli gelişmeler olduğu belirtilirken, bundan sonraki sürecin “kesintisiz eğitimin de bir an önce kesintili hale getirilmesi, İmam Hatip okullarının orta kısımlarının yeniden açılması” süreci olması bekleniyor.
İmam Hatiplilerin sivil toplum örgütü ÖNDER (İmam Hatip Liseleri Mezunları Mensupları Derneği), bu süreçte Kur’an-ı Kerim öğreniminin önündeki bütün engellerin kaldırılmasını; mevcut zorunlu din kültürü ahlâk bilgisi derslerinin yanısıra seçmeli de olsa temel dini bilgiler, Kur’an-ı Kerim ve Peygamberimizin hayatı ile ilgili derslerin bütün ortaöğrenim sisteminde yaygınlaştırılmasını ve ihtiyaç duyulan il ve ilçelerde yeni İmam Hatip liselerinin açılmasını istiyor.
‘YASAL ZEMİN’E DOĞRU
ÖNDER Genel Başkanı Hüseyin Korkut, birçok meselede önemli mesafeler kat edildiğini, İmam Hatip Lisesi mezunlarının Polis Meslek Yüksekokullarına girişinin önündeki engelin ortadan kaldırıldığını, katsayı meselesinde ciddi adımlar atıldığını, başörtü yasağının artık büyük oranda fiilen aşıldığını ifade ederek, “Her ne kadar geldiğimiz nokta ideal olan nokta olmasa da, ideale hiç olmadığımız kadar yakınız. Mevcut fiili durumun artık yasal zemininin de sağlanacağını düşünüyoruz” dedi.
ÜLKEMİZ HER GEÇEN GÜN KENDİ DEĞERLERİ İLE BULUŞUYOR
Yarım asrı aşkın zamandır Türkiye’de birçok hayırlı siyasi ve sosyal gelişmenin ve toplumsal dönüşümün lokomotif gücünün İmam Hatip nesli olduğunu kaydeden ÖNDER Başkanı, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Ülkemizin normalleşerek her geçen gün kendi değerleri ile buluşuyor olmasında, İslâm coğrafyasında ve dünyada kendini hissettirmesinde okullarımızın, mezunlarımızın ve ortaya koydukları hizmetlerin önemli katkısının olduğunu söyleyebiliriz. Okullarımızın ikliminde yetişen değerler her düşünceden insanın hak ve özgürlüklerini savunmasında önümüzü aydınlatmış, şiddete meydan vermeden, zalime boyun eğmeden hak arayışımızda bizi güçlü kılmıştır. Türkiye’de İmam Hatip okulları ne gibi bir misyon oluşturduğu düşünülmelidir.”
İSLÂM COĞRAFYASININ İHTİYACI VAR
ÖNDER Başkanı Hüseyin Korkut ayrıca “İmam Hatip okulları, hiç şüphesiz, model okullardır. Bu okullardan yeşerecek olan anlayış ve düşünceye, hem bu toprakların, hem de ciddi imtihan ve badirelerin yaşandığı İslâm coğrafyasının ihtiyacı vardır. Bugün Ortadoğu bu anlayışa açtır. Türkiye, İmam-Hatiplilik şuuru bu topraklarda var olduğu sürece hiçbir zaman bu kutuplaşma ve çarpışmaları yaşamayacak, yaşadığında ise kendi içinde var olan milli-manevi dinamiklerle üstesinden kolaylıkla gelecektir” dedi.
İDEAL NOKTA İÇİN YAPILMASI GEREKENLER
Korkut, ideal nokta için yapılması gerekenleri şöyle sıraladı: “Her ne kadar geldiğimiz nokta ideal olan nokta olmasa da ideale hiç olmadığımız kadar yakınız. Bundan sonraki süreç kesintisiz eğitimin bir an önce kesintili hale getirilmesi, okullarımızın orta kısımlarının yeniden açılması, Kur’an-ı Kerim öğreniminin önündeki bütün engellerin kaldırılması, mevcut zorunlu din kültürü ve ahlâk bilgisi derslerinin yanısıra seçmeli de olsa temel dinî bilgiler, Kur’an-ı Kerim ve Peygamberimizin hayatı ile ilgili derslerin bütün ortaöğrenim sistemimizde yaygınlaştırılması, eğitim-öğretimde kalitenin artırılması, ihtiyaç duyulan il ve ilçelerde yeni İmam Hatip Liselerinin açılması sürecidir.”
Yeni Akit