Balıkesirin Burhaniye ilçesine bağlı Dutluca köyünde keçi yetiştiriciliği yapan Hüseyin Yılmaz'ın azmi, günde 1 litre süt veren keçileri 4 kilo süt verir hale getirdi.
1993 yılında Balıkesir İl Tarım Müdürlüğünden aldığı 2 baş Saanen teke ile melezleme çalışmalarına başlayan Hüseyin Yılmaz, şimdi 100 baş saf Saanen sürüsünün sahibi olurken, çevreye de çok sayıda damızlık kazandırdı. İlçeye 9 kilometre uzaklıkta, çocukluğunda bu yana keçi yetiştiriciliği yapan 48 yaşında 3 çocuk babası Yılmaz, başlattığı melezleme çalışmalarında büyük bir başarıya imza atmış oldu. Satın aldığı saf kan Saanen tekelerle yerli kıl keçileri çiftleştiren Yılmaz, günlük 1, 1 buçuk kilo süt veren keçileri günde 4 kilo süt verir hale getirdi. Her yıl 30-40 dolayında keçi satan Yılmaz, yurdun değişik yerlerine damızlık gönderdi.
Çocukluğundan bu yana keçi yetiştiriciliği yaptığını anlatan 48 yaşındaki Hüseyin Yılmaz, Ben 1993 den beri bu keçileri yapıyorum. 93 yılından önce karakeçiler vardı. Dağlara gidiyordu. Tarım Müdürlüğünden 2 teke aldım, saanen tekesi. Oradan kırma yaptım. 2 senede bir teke değiştirdim. Eskiden karakeçiler vardı. 1 buçuk litre süt yapıyordu. Şimdi bunlar ortalama 4 litre süt veriyorlar. Bunlardan memnunum. Bunlar 2-3 doğuruyor. Şu anda 52 keçi sağıyorum. 210-215 litre süt oluyor. Dağ keçileri ise birer kilo süt veriyordu. Ben siyah keçileri saanene çevirdim. Bereket geldi. Bunları herkese tavsiye ederim. Şimdi 40 tane 30 tane keçi satıyorum. Çanakkale, Tokat ve Antalya ya kadar keçi verdim, Devamlı her tarafa keçi veriyorum. Ben bunların dişi oğlaklarını bırakıyorum. Anaçları satıyorum. Çok bereketli hayvanlar. Çok para kazanıyorum. Allah bereket versin dedi.
Trthaber