Kırşehir İl Müdür vekili Karadeniz, Eğitim-Öğretim 2. döneminin başlaması üzerine düzenlediği basın toplantısında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen okuma yazma kampanyalarına rağmen 8 bin kişi okuma-yazma bilmediğini söyledi.
Kentte okuma-yazma oranının artırılmasına dair gerekli çalışmaları yapacaklarını dile getiren Karadeniz, eğitim-öğretim faaliyetleriyle ilgili diğer konulara dair şunları söyledi:
"Mesleki eğitime giden öğrencilerimiz, 14 bölümde eğitim alırken hemde çalışma fırsatı buluyor. Sistemde yapılan değişikliklerle birlikte mesleki eğitim alanında ciddi bir büyüme oranı da bekliyoruz. Elbette ki mesleki eğitim arz talep meselesi. Kırşehir’de 24 meslek lisesi, 22 genel lise, 10 imam-hatip lisesi var. İlkokul ve orta okullarla birlikte toplamda 226 okul mevcut. Olması gereken öğretmen normu 3 bin 022, mevcut 3 bin 251, norm kadroda ihtiyaç 160 personel iken norm fazlası 409, sözleşmeli ise 20 personel var. Öğrenci sayıları ve dağılımlarında ise genel liselere kayıt oranı yüzde 43.80, mesleki liselere yüzde 30.07, imam-hatip liselerine ise yüzde 10.94 Kırşehir genel toplamında ise 43 bin 744 öğrenci eğitim almakta, 10 bin 878 öğrenci özel servisler aracılığı ile okullarına giderken Çiçekdağı ve Akçakent ilçelerinde özel servis aracı oranı sıfır."
İHA