Kolombiya ve Brezilyalı Alimlerle Türkiye'de Risale-i Nur Programı

İstanbul İlim ve Kültür Vakfı (İİKV), Kolombiya, Brezilya ve İngiltere'den İslam'la şereflenen yedi yeni Müslüman misafiri ağırlayarak, Risale-i Nur külliyatı etrafında on günlük bir program düzenledi.

ABD'deki Duke Üniversitesi'nden Prof. Dr. Mustafa Tuna'nın da katılımıyla gerçekleşen program, İstanbul ve Barla'da yapılan Risale-i Nur dersleri ve Bediüzzaman Said Nursi'nin İslam dünyasına sunduğu çözüm önerileri üzerinde duruldu.

Programda, katılımcılar İslam dünyasının sorunları ve çözüm yollarını Bediüzzaman'ın eserleri ışığında ele aldı. Risale-i Nur külliyatının İslam dünyası için ne kadar önemli olduğu ve bu mesajın toplumun her kesimine yayılmasının gerekliliği vurgulandı.

Katılımcılar, İİKV Mütevelli Heyeti Başkanı Said Yüce'nin rehberliğinde, Üstad Bediüzzaman Said Nursi ve talebelerinin Isparta ve Barla'daki izlerini takip etti. Adım adım adeta bir belgeselin içinde gibi gezerek Üstad'ın yaşadığı yerleri, Isparta Kahramanları ve Barla Sıddıklarının hatıralarını ve mezarlarını, Risale-i Nur'dan hangi kısmın nerde telif edildiğini adım adım takip ederek Bediüzzaman'ın tefekkür dünyasına daha yakından tanıklık ettiler.

Kolombiya ve Brezilya’dan gelen misafirler, kendi ülkelerindeki İslamî çalışmalar ve Risale-i Nur'un bu bölgelerdeki etkisi üzerine deneyimlerini paylaştı. Özellikle Kolombiya’da açılan dershane modeli ve bu modelin Latin Amerika genelinde yayılabileceği yönündeki görüşler dile getirildi. Brezilya'da İslami hizmetlerin ve Risale-i Nur’un yerel kültüre uygun bir dille anlatılmasının gerekliliği vurgulandı.

Tercüme konularına da dikkat çekilen programda, Risale-i Nur’un farklı dillere çevirisinin önemi konuşuldu. Katılımcılar, özellikle İspanyolca, Portekizce ve Fransızca tercüme çalışmalarına yoğunlaşılması gerektiğini ifade ederek, daha anlamlı ve etkili tercümelerin yapılması için çalışmalar yapılmasını heyecanla beklediklerini ifade ettiler.

Program boyunca Barla’da Bediüzzaman’ın hayatı ve mücadelesi üzerine yapılan okumalar ve tefekkürler, katılımcılar üzerinde derin etkiler bıraktı. Katılımcılar, Barla'da Üstad'ın çektiği zorluklar karşısındaki sabrını ve çözüm yollarını görmenin, İslam dünyasının bugün karşı karşıya olduğu zorluklara da ışık tuttuğunu söylediler.

İİKV Mütevelli Heyeti Başkanı Said Yüce ile yapılan genel değerlendirmede, gelecekte yapılacak iş birliği ve programlar hakkında görüşler paylaşıldı. Program, İslam dünyasındaki ortak sorunlara yönelik çözüm arayışları ve Risale-i Nur’un bu çözümdeki rolünün yeniden teyit edilmesi açısından verimli geçti.

İlk yorum yazan siz olun
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Nur Talebeleri Haberleri