Kolonyanın son kullanma tarihine bakın

Bayram ziyaretlerinde çikolata ve şekerin yanında kolonya ikram etmek vazgeçilmez bayram geleneklerimizden

Her şeyin olduğu gibi kolonyaların da bir son kullanma tarihi var. Bir şişe kolonyanın 7 yıl ömrü olduğunu söyleyen Selin Kolonyaları ürün müdürü Mert Kokulu, kolonya alırken, "Son kullanma tarihine mutlaka dikkat edin." diyor.

Eyüp Sabri Tuncer firmasının ürün yöneticisi Ayşe Demir ise kolonya satışının en çok arttığı şu dönemde sahte kolonyalara dikkat edilmesi gerektiğini vurguluyor.

Piyasada sahte kolonyaların da olduğunu söyleyen üreticiler, sahte kolonyaların büyük bölümünde etil alkol yerine, ucuz olduğu için boya sanayiinde kullanılan ve insan sağlığı için zararlı olan metil alkol kullanıldığını belirtti. Kalitesiz metil alkolden üretilen sahte kolonyaların içine tuz ruhu veya çamaşır suyu da katılabiliyor. Son derece sağlıksız olan bu kolonyalar körlüğe yol açıyor.

Sahte kolonya nasıl anlaşılır?

Kolonyayı elinize döktüğünüzde köpük oluşuyorsa sahte olduğunu anlayabilirsiniz. Oluşan köpük, kolonyadaki su miktarının gereğinden fazla olduğunu gösteriyor. Ayrıca sahte kolonyalar, döküldüğünde hemen kurumaz, rengi bulanık olup tortulaşır. Kokusundaki ekşilik de sahteliğini ele verir. Gerçek kolonya ise berrak ve akıcı, ele döküldüğünde de hemen kurur.

İlk yorum yazan siz olun
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Aile Haberleri