Ear Teknik Yönetim Kurulu Başkanı ve Pedakustiker Mehmet Emin Ağaç, "İşitme Cihazları uyarlama Metotları' kitabında duyma organı kulağın bilinmeyen özelliklerini kaleme aldı.
Kitabında kulağın önemini anlatan Mehmet Emin Ağaç, "Gündelik hayatta kaliteli iletişim kurmamızı ve mesaj vereni doğru algılayabilmemizi sağlayan organımız kulak, teknolojinin gelişmesiyle birlikte hayatımızı daha da kolaylaştırıyor. Çağın insanı okumak yerine dinlemeyi tercih edebilir. Hatta bunu anlayan kitap sektörü aynı kitabın CD ve DVD'sini de çıkarmaktadır. Çünkü bu kitle hiç de az değildir. Gün geçtikçe de sayısı artmaktadır" dedi.
Kulakta birçok hassas nokta olduğunu belirten Ağaç, "Kulağın birçok farklı kullanım amacı vardır, vücudu rahatlatmak için masaj yapmak da bunlar arasında en önemlilerinden biridir. Ayaklarda olduğu gibi kulaklarımızda da birçok hassas nokta bulunmaktadır. Bazı noktalara dokunmak yedek enerji dağılımını gerçekleştirmektedir. Bazen bilerek veya bilmeyerek kulak memesiyle uğraşırız, özellikle dikkat gerektiren konularda bu olay genelde yapılır. Bazen kulak kepçesini başparmak ve işaret parmağıyla öne doğru eğeriz. Yani bilerek veya bilmeyerek rahatlama alıştırmaları yaparız. Hâlâ farkına varmadıysanız mutlaka deneyiniz, gün içinde tekrar edin, stresinizin azaldığını göreceksiniz. Ayrıca kalp-damar hastalıkları gibi birçok hastalık artık kulak kepçesinden takip edilebilmektedir" ifadelerini kullandı.
Mehmet Emin Ağaç, kitabında kulak hakkında şaşırtan bilinmeyenleri ise şöyle sıraladı:
"Kulak, beyinden sonra en fazla sinir sisteminin olduğu ve beyinden sonra en fazla enerji tüketen organdır. Ana rahminde ilk tam gelişen ve çalışan organ olan kulak ölüm esnasında da en son ölen organdır."
Haberler