Kur'an eğitiminde yaş sınırlaması kaldırılmalı

Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, 12 yaşından küçüklere Kur’ân eğitiminin yasak olduğunu belirterek, “Din ve vicdan hürriyetiyle bağdaşmayan bu yasak kalkmalı” dedi.

Fatih Karagöz'ün haberi

Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası (Diyanet-Sen) Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, 12 yaşından küçüklere Kur’ân eğitimi vermenin hâlâ yasak olduğunu belirterek, “Bunu ne makul ne de makbul görebiliriz. Eğitim biliminin verileriyle örtüşmeyen, din ve vicdan hürriyetiyle bağdaşmayan bu yasak kalkmalı” dedi.

Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı Diyanet-Sen’in 4. Olağan Genel Kurulunun açılış konuşmasını yapan Bayraktutar, Danıştay’ın ALES kılavuzundaki kılık kıyafet düzenlemesini durdurma kararının özgürlükleri kısıtladığını belirtti. Bayraktutar, “Başörtüsünün inancın gereği olduğunu anlamamakta direnen, hakkımızı çiğnemekte ısrara yeltenen, akıllarının üzerindeki vesayet örtüsünü kaldıramamış zihniyet son demlerini yaşıyor. Bu millet, başörtüsüne tahammül edemeyenlere de, başörtüsünü yasaklamanın hadleri ve hakları olmadığını öğretecektir” diye konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum’un TSK için sarf ettiği “kâğıttan kaplan” sözlerini de değerlendiren Bayraktutar, “Ana muhalefet partisinin anayasa hukukçusu, anlaşılıyor ki, siyasete kaplan gibi atılmasının nedeni, millete hizmet etme fırsatı yakalamak değil, milleti, kendi silahlı kuvvetlerine avlatmak. Aslında,  bu anlayış, 27 Mayıs 1960’da, 12 Mart 1971’de, 12 Eylül 1980’de milleti ve iradesini silahlı kuvvetler eliyle tokatlayan zihniyetin bugünkü görünümüdür” şeklinde konuştu.

KUR’ÂN EĞİTİMİ YASAĞI DİN VE VİCDAN HÜRRİYETİYLE BAĞDAŞMIYOR

Bayraktutar, Kur’ân öğrenme yasağına ve zorunlu din dersinin tartışılmasına da tepki gösterdi. Bayraktutar, şunları kaydetti:

“12 yaşından küçüklere Kur’ân eğitimi vermek yasak. Bunu ne makul ne de makbul görebiliriz. Eğitim biliminin verileriyle örtüşmeyen, din ve vicdan hürriyetiyle bağdaşmayan bu yasak kalkmalı. Çocuklarımızı koruduğu iddiasıyla getirilen bu yasak, misyonerlere, satanist gruplara fırsat veriyor. Bu milletin arasına nifak tohumları ekmek isteyenler, Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi dersinin zorunlu oluşunu kendilerine malzeme haline getirmeye çalışıyorlar. Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisini zorunlu ders olarak değil toplumun, bütün bireylerin ihtiyacı olan bir ders olarak tanımlamalıyız”
Bayraktutar, yeni Anayasa’nın zorunluluğunun da altını çizerek, “Statükonun kendisine kale kıldığı yapılaşmanın yıkılması gerekiyor. Bunu anayasayı değiştirmekle sağlamak mümkün değildir. Ancak, anayasayı bütün olarak değiştirmekle yapabiliriz” dedi.

Yeni Asya
 

İslam Haberleri