Ömer Çiftçi'nin Haberi
RİSALEHABER- Washington'da ana teması İncil üzerine olsa da, diğer dinlerin de kutsal gördüğü kitaplara dair büyük bir alan üzerine kurulan Kutsal Kitaplar Müzesine İslamiyet'e dair herhangi bir şey alınmadı.
Washington'da açılan 430 m2'lik bu büyük sergi içinde pek çok farklı dinden kaynaklar barındırıyor. İncil, Tevrat, Zebur gibi sonradan tahrif edilmiş ilahi kaynaklı kitapların el yazmalarının yanı sıra, uzakdoğunun inanç felsefeleri üzerine de önemli kaynaklar yerini alıyor.
Papazı bile rahatsız etti
Fakat projeyi yapanlar bir detay ile pek çok kişiyi kızdırdı. Kutsal Kitaplar Müzesi iddiası ile açılan bu sergide İslamiyet'in hiç bir kutsal kaynağı yer almadı. Kur'an-ı Kerim'in bu sergide bulunmaması, müzeyi gezen bir papazı bile rahatsız etti. Papaz, müze ile ilgili 'politik doğrucu' yaklaşım teşhisi bile koydu.
Bununla birlikte, Media Research Centre TV sitesindeki yazar Nick Kangadis, müze sorumlusu olan Yale Üniversitesi İbrani İncil profesörü Joel S. Baden'ı bu sergide Kutsal Kitaplara karşı taraflı yaklaşmak ile suçladı.
İncili tamamlıyorlarmış
Müze ise açıklamasında bunun bir İncil Müzesi olduğunu, seçilen diğer dine dair kitapların da İncil'i tamamladığını söyledi. Ardından kibirli bir tabir ile; "Anlaşılan bazılarını yeterince tatmin edemedik" sözleri eklendi.
New York Times yazarı Emily Cochrane ise Mormanizm ve İslamiyet'e dair kutsal kaynakların bulunmamasını eleştiren bir diğer isim oldu.
Müzedeki Yahudi kaynaklar İsevilik dinini kabul etmiyor buna rağmen yer aldı
Tartışmalar üzerine WND adlı haber sitesi okuyucuları arasında bir anket yaptı. Pek çok Hristiyan okuyucu; "Ne oldu? Birden bire Müslümanlar İncil'i mi kullanmaya başladı? Bu bir İncil Müzesi" tepkisini verdi. Fakat müze, pek çok kutsal kaynağı barındırırken Kur'an-ı Kerim'i barındırmaması bir çelişki de doğurmuş durumda. Örneğin müzeye kabul edilen Yahudi kaynaklar kendilerinden sonra inen İsevilik dinini kabul etmiyorlar. Üstelik İslamiyet'in kutsal kitabı Kur'an-ı Kerim bu iki dini de kabul etmektedir.