Kuyucuk Gölünde kuşlara özel kervansaray

Göçmen kuşlara üreme ve dinlenme yeri olan Kuyucuk Gölü'nde nesli tükenen canlılar koruma altına alındı

Kars'ta yaban hayatının korunması için harekete geçildi. Göçmen kuşların üreme ve dinlenme yeri olan Kuyucuk Gölü'nde nesli tükenen canlılar koruma altına alındı

Kars'ta, Asya ve Avrupa kıtalarındaki göç yollarını kullanan kuşların üreme ve dinlenme yeri Kuyucuk Gölü'nde, nesli tükenen canlılar koruma altına alınıyor.

Arpaçay ilçesi Kars-Akyaka karayolu üzerinde bulunan, 416 hektarlık alana sahip ve yaklaşık 200'ün üzerinde kuş türünün tespit edildiği Kuyucuk Gölü'nde, yaban hayatın korunmasına yönelik çalışmalar sürdürülüyor. Yapılan son yasal düzenlemeden yola çıkan Orman ve Su İşleri İl Müdürlüğü, Asya ve Avrupa kıtalarındaki göç yollarını kullanan kuşların barınması amacıyla Kuyucuk Gölü etrafındaki yeşillendirme çalışmalarına önem veriyor.

KUŞ GÖZETLEME KULESİ

Orman ve Su İşleri İl Müdürü İsmail Ersoy, Kuyucuk Gölü'nün uluslararası bir öneme sahip olduğunu söyledi. Gölün su kuşlarının beslenmesı ve kuluçka yapmaları açısından hayati önem taşıdığını belirten Ersoy, şöyle devam etti: 'Kuyucuk Gölü, su kuşlarının beslenme ve kuluçka yapmaları açısından hayati önem taşır. Söz konusu yer, bölgenin iklimini, tarımını, hidrolojisini, su kalitesini, biyolojik verimliliğini ve sosyo-ekonomik yapısını olumlu yönde etkilemektedir. Kuyucuk Gölü, Asya-Avrupa kuş göç yolları üzerinde bulunan ve nesli tükenmekte olan bazı türlerin dinlenme ve üreme yeridir. Gölün doğal yapısını korumak için çalışmalar yapılmaktadır"

220 KUŞ TÜRÜ VAR

Ersoy, bölgeden her yıl 220 tür kuşun geçtiğine değinerek, 'Bu özelliklere sahip doğal kaynağın gelecek nesillere de aktarılabilmesi için koruma ve kullanma dengesinin tesis edilmesi mecburiyeti vardır' dedi.

Yeni Şafak

Güncel Haberleri