Mahmut Ustaosmanoğlu: Atatürk'ün lehine konuşursak ahiretimiz gider!

Kamuoyunda Cübbeli Ahmet olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü’nün Halktv yazarı İsmail Saymaz’ı evinde ağırlayarak röportaj vermesi tartışılıyor.

Halk tv'de yer alan haber şöyle:

Ahmet Mahmut Ünlü'ye, röportajdaki ifadeler ve son dönemdeki çıkışları sebebiyle tepki gösterenler arasında bazı dini yapılanmalar da yer aldı. Ünlü'nün “Kemalizm’e yaklaştığı ve münafıklaştığını” ileri süren bu grupların gösterdiği tepkiler üzerine Ünlü tarafından bir açıklama yapıldı.

Ahmet Mahmut Ünlü'ye yakın isimlerden biri olan İsmet Yamaç, Ünlü'nün 'Atatürk' uyarısına ilişkin yapılan eleştiriler üzerine, cemaatin Atatürk'e herhangi bir yakınlığı olmadığını vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:

"Efendi hazretlerimiz (Mahmut Ustaosmanoğlu) Atatürk'ün ‘lehine konuşursak ahiretimiz gider, aleyhine konuşursak dünyamız gider’ buyururdu. Biz bu dengeyi muhafaza eden kapının adamlarıyız. Kaldı ki ortalıkta sayıp söven adamlardan müslümanlara ne fayda gelmiş? Kime neyi öğretmişler elle tutulur yetiştirdikleri Bir tane adam var mı? Daha önce de yazmıştım Cübbeli hocanın sohbetlerini dinleyip Mustafa Kemal'e muhabbet besleyen bir kişi gösteremezsiniz.”

Yamaç, “Bu adam siyasi bir figür kimse bu saatten sonra onun kanunlarından dinini öğrenecek değil kimse onu dindar zannedecek de mal değil. Ona bir gün zerre kadar kalbimde muhabbet olacaksa Allahu Teala o gün kalbimi durdursun o an canımı alsın. Amin" ifadelerini kullandı.

Yorum Yap
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Güncel Haberleri