Marmara Üniversitesi (MÜ) İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Devran, fakültenin ekipmanlarının form karşılığında ders veya okul projeleri için verildiğini kaydederek, ''Fakültemizde bulunan 4 bini aşkın öğrencimizin bu imkanlardan adil bir biçimde yararlanabilmesi için azami derecede özen gösterilmektedir'' ifadesini kullandı.
Prof. Dr. Yusuf Devran, bugün bir gazetede yer alan ''Twitter'da Dekan Öğrenci Kavgası'' başlıklı habere ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, Marmara Medya Merkezi'nde 110 öğrencinin maaşlı olarak çalıştığını, bu öğrencilerin 100'ünün bu yıl alınanlardan oluştuğunu kaydetti.
Merkezin sadece Gazetecilik Bölümü'nün değil tüm fakültenin uygulama merkezi olduğunu, bünyesinde TV, radyo, haber ajansı, gazete, sinema, E yayıncılık, PR, animasyon, reklam ve sosyal medya birimlerinin bulunduğunu belirten Devran, şöyle devam etti:
''Fakültenin ekipmanları form karşılığında ders veya okul projeleri için verilmektedir. Talep formunu dersin hocasının veya proje danışmanının da imzalaması gerekmektedir. Talep formu dekan tarafından imzalanmamaktadır. Dersin hocası ve Medya Merkezi yetkilisi tarafından imzalanmaktadır. Bugüne kadar projeleri kapsamında ekipman alan tüm öğrencilerin formları kayıt altında tutulmaktadır. Fakültemizde bulunan 4 bini aşkın öğrencimizin bu imkanlardan adil bir biçimde yararlanabilmesi için azami derecede özen gösterilmektedir. Dolayısıyla ekipmanları bütün öğrenciler alabilmektedir. 'Ekipmanları sadece dekanla arası iyi olan öğrenciler alır' ifadesi yalan ve çirkindir. Dekan Yusuf Devran öğrencinin babasını aramamıştır.''
Devran, geçmişte bazı hoca ve öğrencilerin, okulun ekipmanlarını sektöre kiralayarak para kazanmaya çalıştıklarını savunarak, şunları kaydetti:
''Geçmişteki stüdyo görevlisi bu tür işlemleri yaparken öğrencilerin sahte imzalarını atarak cihazları öğrencilere teslim ediyormuş gibi göstermiştir. Söz konusu kişi hakkında soruşturma açılmış ve konu adalete intikal ettirilmiştir.
Öte yandan geçmişte fakültenin bazı ekipmanları ayniyata kaydedilmeyip bazı öğretim elemanları tarafından el konulmuştur. Durum öğrenildikten sonra gerekli yazışmalar yapılmış, okulun malzemeleri söz konusu öğretim üyelerinden geri alınarak ayniyata kaydedilmiştir. Talep edilirse bu belgeler de kamuoyuyla paylaşılır.''
Prof. Dr. Yusuf Devran, bir haber hazırlanırken haberin taraflarına başvurulmasının önemli bir gazetecilik ilkesi olduğuna dikkati çekerek, gazetenin haberinin ''taraflı'' ve ''yanlış'' bilgilere dayanılarak yapılmasını üzüntüyle karşıladıklarını aktardı.
Rota Haber