Bursa İl Müftüsü İzani Turan yaptığı konuşmada, “Hafız özeldir, hafız özel kişidir. Hafız ehlullahtır, hafız Allah’la sırdaştır. Allah’la musafaha eden, konuşandır. Hafızlık kolay değildir. İlk önce hamil olmak, sonra âlimi olmak, daha sonra amili olmak gerekir işte tamda bu noktadayız. Hafızlarımız zülcenaheyndir yani iki kanatlıdır. Bir taraftan okullarında çok başarılıdırlar bir taraftan da kur’an’ın hafızı amili olma gayretindedirler ebeveynleri ne kadar mutlu olsa azdır ne kadar iftihar etseler azdır. Çocuklarımızı tebrik ediyor alınlarından öpüyorum.” şeklinde konuştu.
Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Dülger, “Bursa’da bu yoğunlukta ilk defa bir hafızlık töreni düzenleniyor buna vesile olan herkese teşekkür ediyorum" dedi.
28 Şubat döneminde dibe vurmuştu bu sene 10 binden fazla hafız belge aldı
Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir Dinç, “Diyanet İşleri Başkanlığı 1975 yılından itibaren hafız olanlarla ilgili bir kütük tutuyor o günden bu güne kadar kayıtlı hafızımız 155 bindir. Ortalama her yıl 3 bin 500 hafız yetişiyor anlamına geliyor. Tarihin bir takım sıkıntılı dönemlerinde kesintiler olmuş özellikler 28 Şubat döneminde diplere kadar düşmüş ama elhamdülillah ilk defa bu yıl 10 bin 266 hafız belgesini almıştır. Cumhuriyet tarihinde ilk defa bu sayıda hafızımız belgeli olarak kayıtlarımıza girmiştir.” şeklinde ifade etti.
Tekbirlerle seyircilerin arasından gelen 280 hafız öğrenci sahnedeki yerlerini aldı. Bursa İl Müftü Yardımcısı Hüseyin Taner’in yaptığı hatim duasının ardından öğrencilere hediye takdimi ve icazet belgelerini almalarının ardından program sona erdi.
Merasime Bursa Valisi Yakup Canbolat, Diyanet İşleri Bakanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir Dinç, Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Yıldırım İlçe Kaymakamı Adem Yazıcı, İl Müftüsü İzani Turan, İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger'in yanısıra protokol üyeleri, hafızlık eğitimi alan öğrenciler, aileleri ve davetliler katıldı.