Mehmed Fırıncı Ağabey Kabri Başında Dualarla Yad Edildi

Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri’nin talebesi merhum Mehmed Fırıncı Ağabey, vefatının 4. yıldönümünde, Mihrişah Sultan haziresindeki kabri başında düzenlenen programla yâd edildi

Programa Bursa, Manisa başta olmak üzere çeşitli illerden ve yurtdışından pek çok kişi katılım gösterdi.

İstanbul İlim ve Kültür Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Said Yüce, programın giriş konuşmasını yaparken Fırıncı Ağabey hakkında yeğeni Abdussamed Güleç'in yazdığı kitaptan alıntı yaptı:

“‘Yoruluyorum!’ diyor, vücudum... Ben ona, ‘Sen mi bana âmirsin? Yoksa ben mi sana âmirim? Hadi kalk! Daha gidilecek çok yer var! Konuşulacak çok söz var. Zaman yok! Hadi kalk!’ diyorum.” ifadeleriyle hayata bakış açısını ortaya koyan Mehmed Fırıncı Ağabey; fazilet ve ahlakının şahidi olan herkes için çok güzel bir örnekti."

Ardından Yasin-i Şerif okunan programda Ayet ve Hadislerden ibretli hatırlatmalar yapılırken, Risale-i Nur’dan da ahiret ve ölüm hakikati ile ilgili tesirli yerler okundu.

Son olarak Eyüp Sultan kabristanında medfun Bediüzzaman Hazretleri’nin talebelerinden; Zübeyir Gündüzalp, Mustafa Sungur, Abdullah Yeğin, Tahiri Mutlu, Ahmet Aytimur, Bekir Berk, Mehmed Emin Birinci, Hüsnü Bayramoğlu ve Nur Talebelerinden; Mustafa Polat, Zeki Şevkli, Cemile Sungur, Rüştü Tafral ve sene-i devriyesi olan Fırıncı Ağabey'in ruhuna ithafen okunan hatimlerin duası Allahu Ekberler eşliğinde yapıldı.

Yüzlerce insanın ve hanımların da katıldığı program, yemek ikramı ve hatıralarla dolu muhabbetler eşliğinde nihayete erdi.

Yorum Yap
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Nur Talebeleri Haberleri