Mekke-i Mükerreme ulemasından 4 âlimin katılımıyla “Çağımızda Yeni Tebliğ Metodları” başlığıyla gerçekleşen seminere konuşmacı olarak, İİKV Mütevelli Heyeti Başkanı Said Yüce, Mekke Âlimler ve Seyyidler Cemaati’nden Seyyid M. İbrahim Mas, Mekke Daru’l-Hadis Ulemalarından Dr. Yasir Abdu Rabbu, Mekke Ummu’l Qura Üniversitesi’nden Dr. Abdruraahman al-Kassas ve Dr. Ekrem Al-Mekki katılırken, programın moderatörlüğünü ise Pakistan İslamabad Üniversitesi’nden Prof. Dr. Eşref Abdurrafi üstlendi. Ayrıca yine Mekke’nin âlimlerinden Seyyid Muhammed Elmas da seminere davetli olarak teşrif etti.
Seminer, Abdulrahman el-Sayyid’in okuduğu aşir ile başladı. İlk konuşmacı olarak kürsüye geçen Said Yüce, açılış konuşmasında ‘tebliğ’ konusunda önemli meseleleri ele alan bu tür etkinliklerin düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti ifade etti.
Dr. Ekrem Al-Mekki, sunumunda Bediüzaman Said Nursi’nin tebliğ metodunun çağdaş dönemde etkili bir metod olduğunu ve örnek alınacak bir şahsiyet olduğunu ifade etti.
Dr. Abdulrahman al-Kassas ise konuşmasında İslam toplumunun günümüzde dinsizlik akımından dolayı karşılaştığı zorluklara dikkat çekerek, eğitim sistemini yeniden düzenlemenin önemine vurgu yaptı.
Seyyid Muhammed Elmas, Nur talebelerinin gayretlerini bu çağda büyük bir cihad olduğunu belirtti ve "Nursi'nin eserleri insanları iyiliğe davet etmek ve imanlarını güçlendirmek için Cenab-ı Hak tarafından gönderilen bir nimettir” dedi.
Dr. Yasir Abdu Rabbu da aynı şekilde, Bediüzzaman Said Nursi'nin eserlerinin Kur'an ve Sünnet kaynaklı aklî bir tarzda insanlara hitap ettiğini vurgulayarak “Bediüzzaman Said Nursi günümüz toplumunda aşırılıktan ve önyargıdan bağımsız olarak tebliğ dilini kullanan ender şahsiyetlerden biridir” ifadesini kullandı.
Ali El Aşşi ise, Bediüzzaman Said Nursi’nin düşüncelerinin ve başarısının sırrını teşkil eden metodun temelini “Kitab-ı kâinat, Kur’an-ı Kerim ve Kitab-ı Natık” olarak izah etti ve Nursi’nin bu üç başlık üzerinde bir metod oluşturduğunu açıkladı.