Hatvelerin Hissettirdikleri-2

Meleknur ÖZDORUK

Bir önceki yazımızda, Hatveler bahsinin kapısından bakıp görmeye çalıştığımız manaları naçizane söze dökmeye niyetlenmiştik. (1. Yazının bağlantısı https://www.risalehaber.com/meleknur-ozdoruk-hatvelerin-hissettirdikleri-1-26848yy.htm )

İnşallah hakiki Nur talebesi olup o bâb-ı selametten girerek, ubudiyetin revnaktar mahviyetiyle kemal-i huzur içinde seyeran etmek nasip olur. Amin.

Acz, fakr, şefkat ve tefekkür esaslarının Risale-i Nur’un umum hakikatlerine nasıl ince ince nüfuz ettiği, her meselede işlene işlene ortaya nasıl bir nakış çıktığı merakları, hayretleri celbediyor. Bismillah’ın mebdeinden külliyatın son noktasına kadar bütün nurefza manalarda bu öz’lerden akisler var. Kâh zahir, kâh perdeli… Bu kez acz-fakr konusuna cüz cüz ayırarak bakmaya çalışalım:

Acz-Fakr Esaslarından Beslen(mey)en Bazı Zıddiyetler

Evet, bu tezgâhtan mahbubiyet’e uzanan yollar var demek. O yollardaki türlü türlü levhaların arkasında bir yerlerde hep acz-fakr yazdığını anlıyoruz. İnsan ise yol boyu gördüklerini meğer nefsindeki renklerle boyadığından, kendi rengine göre eşyayı görüyor ve okuyor. Yani ben yeşilsem yeşil, aksam ak, griysem gri görüyorum her şeyi. Pekâlâ, bende acz fakr rengi yoksa, o levhaların hakikatine nasıl ereceğim? Ya Rabbim’i nasıl bileceğim?

Yorum Yap
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
Yorumlar (10)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.