Bitlis'in Ahlat ilçesinde merakla başladığı el sanatları işini zamanla geliştiren Ali Aşkın Akürek, hem atölye açtı hem de yapmış olduğu ürünlerle sanatında ustalaştığını gösterdi.
Merakla başladı sanatında ustalaştıBitlis'in Ahlat ilçesinde merakla başladığı el sanatları işini zamanla geliştiren Ali Aşkın Akürek, hem atölye açtı hem de yapmış olduğu ürünlerle sanatında ustalaştığını gösterdi.
Ahlatlı Ali Aşkın Akürek isimli sanatsever, merakla başladığı el sanatlarında ortaya çıkardığı bir birinden güzel eserlerle maharetini sergiliyor. Çevresindeki arkadaşlarının yapmış olduğu el yapımı ürünlerden etkilenen Akürek, ilk başlarda evde çeşitli el sanatları ürünlerini yapmaya çalıştığını ifade ederek, zaman geçtikçe yapmış olduğu ürünlerin hem kendisi hem de çevresindekiler tarafından oldukça beğenildiğini belirtti.
El sanatlarına olan ilgisinin üretime başlayınca daha da arttığını vurgulayan Akürek, 3 yıl önce Selçuklu ve Osmanlı El Sanatları adıyla bir atölye açtığını ve gece geç saatlere kadar filografi, kalografi, boncuk işlemeciliği, hat sanatı, bakır işlemeciliği ve maket gibi çeşitli el sanatlarıyla uğraştığını söyledi. Akürek, şu anda talebe göre istenilen motif ve desen işlemeli tablolar hazırlayabildiğini ifade ederek, "3 yıl önce Selçuklu ve Osmanlı El Sanatları adıyla işyerimi açtım. İlk önce filografi sanatıyla başladım. Daha sonra bakır işlemeciliğine ağırlık verdim. İlçemizin de tarihi zenginliklerinden faydalanıyorum. Selçuklu Mezarlığı ve kümbetlerde olan motifleri eserlerime yansıtıyorum. Bu da yapmış olduğum ürünlere farklı bir estetik katıyor. Yapmış olduğum ürünler desen ve işlemesine göre 3 ila 5 gün arasında tamamlanıyor.
Hazırladığım ürünlere ilk başta pek fazla talep olmuyordu. Ama şu anda çok şükür yapmış olduğum ürünler hem çok beğeniliyor hem de oldukça talep var. Gerek ilçemizden gerekse ilçe dışından gelen vatandaşlar atölyemi gezdikleri vakit çok beğeniyorlar. Merakla başladığım bu işi çabalayarak ve emek harcayarak oldukça ilerlettim. Severek başladığım bu işi ilk günkü heyecanla sürdürüyorum" dedi.
Atölyesinde filografi, kalografi, boncuk işlemeciliği, hat sanatı ve bakır işlemeciliği yapan Akürek, Ahlat'a özgü çeşitli maket ve tablolar da hazırladığını sözlerine ekledi.
iha