Önerilerin değerlendirilmesi için 37 komisyon kuruldu. Bu komisyonlarda akademisyenler, uzman, uzman yardımcıları ve branş öğretmenleri olmak üzere 130 kişi görev alıyor. Bakanlıktan alınan bilgiye göre görüşler, İzleme ve Değerlendirme Dairesi Başkanlığı’nca tasnif ediliyor. Sonra Öğretim Programları Dairesi Başkanlığı’na gönderiliyor, oradan da komisyonlara havale ediliyor.
138 BİN 412 GÖRÜŞ GELDİ
Komisyonlar haftada iki kez toplanarak önerileri değerlendiriyor, kurula rapor hazırlıyor. MEB verilerine göre, 10 Şubat’a kadar askıda kalacak taslakla ilgili şimdiye kadar sosyal medyayla gönderilenler dahil olmak üzere görüş sayısı 138 bin 412’ye ulaştı. Bunlar Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı’na (TTKB) mufredat.meb.gov.tr adresinden, sosyal ağlardan ve postalarla iletildi.
İlkokulda 11 ders için toplam 20 bin 371 görüş bildirildi. En çok görüş Türkçe dersine yapıldı. Ortaokulda ise 14 ders için 28 bin 298 görüş iletilirken, T.C. İnkılap tarihi ve Atatürkçülük ilk sırada yer aldı. Lisede 25 ders için 57 bin 610 görüş iletildi. En çok görüş bildirilen ders tarih oldu.
Hürriyet