İbrahim Mert-RİSALEHABER
Spor dünyasında "tüm zamanların en büyüğü" olarak anılan, ömrünü ırkçılık ile ayrımcılıkla mücadeleye adayan efsanevi boksör ve Müslüman aktivist Muhammed Ali vefatının 6. yılında anılıyor.
Müslüman olduktan sonra her fırsatta İslam'ı anlatan Muhammed Ali, en çok cehennemden korktuğunu açıklamıştı. Konuşmalarında Allah'a olan imanı çeşitli örneklerle anlatan Muhammed Ali'nin 1977 yılında İngiltere'de katıldığı bir toplantıdaki sözleri Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin Tabiat Risalesi'ndeki örnekleri hatırlattı. Ve aklın yolu bir dedirtti.
HİÇ BİR ŞEY KENDİ KENDİNE OLMAZ
İzleyiciler arasında yer alan küçük bir çocuğun "Boksu bırakınca ne yapacağınızı bilmek isterdim" sorusunu cevaplayan Muhammed Ali, Allah'ı ispat eden örnekler veriyor.
Bir şeyin kendi kendine var olamayacağından yola çıkan Muhammed Ali salondaki dinleyicilere "Burada kaç kişi yüce bir varlık olduğuna inanıyor? Kaç kişi bir gücün Güneş'i, Ay'ı, yıldızları yarattığını düşünüyor? Kaç kişi bunları birisi yapmış olmalı kendiliğinden oluverdiklerini düşünmüyor? Kaç Kişi Allah'ın olmadığını düşünüyor?" sorularını yöneltiyor. Ardından da "bardak" örneğini vererek hiç bir şeyin kendi kendine var olamayacağını, Allah'ın varlığını ve ahiretin gerekliliğini anlatıyor.
İşte o video
TABİAT RİSALESİ'NDE NE VAR?
Bediüzzaman Said Nursi'nin "Tabiat Risalesi" her şeyin Allah tarafından yaratıldığını, ikna edici delillerle anlatıyor. Akıl ve mantığı da ikan eden eserde küfrün ana kaynağı olan "Sebepler icad ediyor”, “Kendi kendine meydana geliyor” ve “Tabiat yaratıyor" iddiaları tek tek çürütülüyor.
Son olarak da "bir Kadîr-i Zülcelâlin kudretiyle icad edildiği" ispat ediliyor.
Eserde "Cenab-ı Hakkın bizim ibadetimize ne ihtiyacı var?", "Her varlığın tüm halleriyle Cenab-ı Hakkın kontrol ve tedbiri altında kolayca idaresinin sırrı nedir?" ve “Hiçten bir şey yaratılmıyor ve yok edilmiyor” sorularına da net cevaplar veriliyor.