Mülteci nüfusu 1 yılda 9 milyon arttı 281 milyona dayandı

İş, aile ve eğitim sebepleriyle göç yoluna başvuran insanların çoğu, evlerini ve ülkelerini çatışma, zulüm ve doğal afet gibi birtakım zorluklar sebebiyle terk etmek zorunda kalıyor

BM verilerine göre, dünya genelinde 1970'te 84 milyon, 1990'da 153 milyon, 2019'da 272 milyon olan göçmen sayısı, bir yıl içinde 9 milyon daha artarak 281 milyona dayandı. Bu da dünya nüfusunun yüzde 3,6'sına tekabül ediyor. 

Göçmenlerden 173 milyonu Avrupa (87 milyon) ve Asya'da (86 milyon) yaşarken, bu iki kıta, dünya genelindeki göçmenlerin yüzde 61'ine ev sahipliği yapıyor. 

Hindistan, 17,5 milyon ile en çok göç veren ülkeler arasında ilk sırada yer alıyor. Bu ülkeyi 11,8 milyon ile Meksika, 10,7 milyon ile Çin ve 10,5 milyon ile Rusya takip ediyor. 2011'den bu yana iç savaşın yaşandığı Suriye ise 8,4 milyon ile en çok göç veren 5'inci ülke konumunda bulunuyor. Bu ülkeleri sırasıyla Bangladeş, Pakistan, Ukrayna, Filipinler ve Afganistan izliyor.

EN ÇOK ALMANYA'YA

En çok göç alan ilk 10 ülke arasında ise Türkiye 7'nci sırada yer alıyor. İlk 10'da sırasıyla ABD, Almanya, Suudi Arabistan, Rusya, İngiltere, Fransa, Birleşik Arap Emirlikleri, Türkiye, Hindistan ve Ukrayna bulunuyor. 

En çok göç veren ülkeler arasında ise Türkiye, 16'ıncı sırada. Son 50 yılda Türkiye'den en çok Almanya, Fransa, Hollanda, Avusturya ve ABD'ye göç yaşandı.

Türkiye

İlk yorum yazan siz olun
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Dünya Haberleri