Mustafa Sungur Ağabey Panelinden izlenimler-1

Kadir AYTAR

Dursun Sivri ağabeyimizin sunuculuğunu yaptığı panel, tanıtım filmi ve Sungur Ağabey Belgeselinin ardından Karabük Belediye Başkanı Özel Kalem Müdürü İrfan Kartal’ın hoş geldin konuşması ile başladı. Belediye Başkanı yurtdışında olduğu için yardımcısı Fatma Danışman temsil etti.

İlk açılış konuşmasını Risale Akademi Kurucu Üyesi Dr. Benek yaptı. Benek konuşmasında özetle; “Bugün Mustafa Sungur ağabeyin doğum günü, aslında biz onun doğum gününü kutluyoruz. Risale-i Nur talebeleri Anadolu’nun gizli tarihidir. Bu ağabeyleri anmak bir namus borcudur, devlet memurlarının Sungur Ağabeye en az bin program yapmaları boynlarının borcudur. Sungur Ağabeyin eğitimi, toplumu etkilemesi, vefası, sadakati, şevki ve cevvaliyeti gibi konular birer doktora konusudur. 110 yıl önce başlayan bir hareketi bunca baskı ve zulme rağmen omuzlayan ve ayakta tutan ağabeylere vefa borcumuz var, bu bir vicdani görevdir. Her an ahiret yurdunu tohumlar ekmeye devam eden ağabeyimize acil şifalar diliyoruz. Sungur Ağabey, Risale-i Nurda fani olmuş bir nur çehresi, bir nur ağabeyidir. Muallimini bulunca hayatını Nur Talebeliğine adamıştır. Karabüklü Hüsnü Bayram ağabeyi de anıyorum ve sağlıklı uzun ömürler diliyorum. Buradan Belediye Başkanımıza bir teklifte bulunuyorum. Sungur Ağabey ve Hüsnü Bayram Ağabey, isimlerinin birer caddeye verilmesini çoktan hak ediyorlar. Bu ağabeyler Anadolu erenleridir. Bu bir başlangıç. Karabük bundan sonra bu programları devam ettirmelidir. Bu ağabeylere bir meslek atfedilecek olsa itfaiyeci demek lazım. Çünkü imanları tutuşan gençliğin iman yangınlarını söndürmeye hayatlarını adamışlardır.” dedi.

İkinci konuşmayı AKAV Başkanı Prof. Dr. Gürbüz Aksoy yaptı. Aksoy konuşmasında; “Bir yerde rehber olmazsa manevra yapamazsınız. Anadolu ağabeyleri bizim rehberlerimizdir. Bu programları yapan Risale Akademi’ye AKAV olarak her türlü desteği vermeye devam edeceğiz. Ağabeyler aynı zamanda bilim adamıdırlar. Bilim adamlığı ruh, akademisyenlik de cesettir. Ağabeyler ilmin ruhunu temsil ediyorlar. Karabük Üniversitesinde ve diğer tüm üniversitelerde yaşayan değerler enstitüleri kurulmalı ve bu değerlere sahip çıkılmalıdır. Cemaatler de dahil olmak üzere sivil toplum kuruluşları toplumu, üniversiteler de devleti eğitmeli ve demokratikleşmelerine yardımcı olmalıdır.” diyerek sözlerini tamamladı.

Panele katılamayan devlet ricalinin telgrafları okunduktan sonra panel Prof. Dr. Mehmet İpçioğlu’nun başkanlığında başladı. İlk panelist Anadolu ağabeylerinin hayatlarını yazan İhsan Atasoy idi. Atasoy; “Sungur Ağabey hayatta iken anılan ilk şahsiyettir. Üstadın ‘Sungur! Hayatım senin hayatınla devam edecek, sen uzun yaşayacak ve nurun bayramlarını göreceksin’ sözlerini hatırlatan Atasoy, Sungur ağabeyin Asr-ı Saasdetten sonra ikinci dirilişi yapacak olan şahsın vezirlerinden birisidir, diğeri de Zübeyir ağabeydir. Bu dairede Zübeyir ağabey ana direği, çevresindeki direkleri de Sungur Ağabey temsil eder. Üstad Zübeyir ağabeye ‘kumandan’ tabirini, Sungur Ağabeye de ‘imam’ tabirini kullanır. Bu büyük şahsiyetlerin derya gibi hayatları var, baştan sona destandır. Sungur Ağabey, bu dairede meslek ve meşrebin muhafazası ile gençleri hizmete formatlamakla, sapmalara engel olmakla vazifelidir. Sungur Ağabey ihlas kuvvetine dayanıyor, tesir ve takviye için çalışıyor. Büyüme istidadı gösteren şahsiyetlerin enaniyetlerini kırma ve enaniyetlere darbe vurma işini üstlenmiştir. İhlasla formatlanan ve sebat gösteren kardeşlerimizi tebrik ediyorum.” dedi.

Yorum Yap
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.